anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zaczynam mieć dość

_Likos_
#21 Demiurg#

Wiecie co ? zaczynam mieć dość. Chciałbym poznać stanowisko allegro w sprawie nieprawidłowości w katalogu.

Pierwszy przykład: 

https://allegro.pl/oferta/florovit-pro-natura-obornik-granulowany-bydlecy-10l-naturalny-organiczny-1...

Produkt w katalogu: Florovit obornik bydlęcy granulowany 20l  - dwie najtańsze oferty - obornik tej samej marki ALE  10 LITRÓW. TOP OFERTA : OBORNIK 10 LITRÓW

Kolejny przykład:

Produkt : FLOROVIT OBORNIK GRANULOWANY BYDLĘCY PRO NATURA 10l ( tu powinny być podpięte produkty z przykładu wyżej)

TOP OFERTA :https://allegro.pl/oferta/obornik-granulowany-bydlecy-10l-nawoz-naturalny-ekologiczny-17344869126

ZUPEŁNIE INNA TAŃSZA MARKA

TAKICH PRAKTYK JEST MNÓSTWO

Wiec mam pytanie do  @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_   oraz @k_owczarek1 

Czy allegro zamierza coś z tym zrobić??????

Schowaliście wszystkie oferty pod jedną TOP OFERTĄ a teraz te TOP OFERTY wyglądają tak jak to Wam pokazałem powyżej. 

Po co mam robić atrakcyjną cene skoro ktoś podpina produkt połowe mniejszej objetości albo zupełnie innej marki i to JEGO produkt jest widoczny ????????

Czy mamy zacząć stosowac te same praktyki i podpinac sie pod inne droższe produkty aby nasze były widoczne ??????????

Wytłumaczcie mi prosze jaki jest sens tego co zrobiło allegro ( widok produktowy) jeśłi nie potrafi tego poprawnie wprowadzić?????????

Kolejne pytanie . Czy w obecnej sytuacji JEST SENS planować dalszy rozówj na allegro ? czy juz całkiem gdzieś indziej sie przenieść ??????

Zauważcie że nie mam problemu z kosztami , prowizjami, obsługą klienta, dyskusjami , jakoscią sprzedaży ani innymi kosztami i wymaganiami allegro. Mam problem WYŁĄCZNIE Z JAKOŚCIĄ USŁUGI jaka oferuja platforma.

Rozumiem oczekiwania allegro wobec użytkowników. Natomiast w zwiazku z kosztami które już przekraczaja 20% wartości BRUTTO sprzedaży ORAZ KOSZTÓW WYSYŁKI. Chyba mamy prawo oczekiwać iż usługi dostarczone przez allegro bedą choćby przywoitej jakości i bedą pozwalały na uczciwą sprzedaż

Dla jasności od trzech dni zgłaszałem oferty przez system a one nadal są w najlepsze TOP OFERTAMI 

Licze na jakies rzetelne odniesienie sie do poruszonej kwestii.

Z góry dziekuje.

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

mdrogeria
#21 Demiurg#

@_Likos_ nie licz na jakieś .... szkoda czasu i nerwów , ja już odpuściłem i biorę to takim jakie jest  ,wpisy tutaj kończą się wklejonym zdaniem ,, przekazałam do weryfikacji ,, ...i tyle 

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@mdrogeria  tylko jak to ma tak wyglądac to są dwa wyjścia

1) jeśłi planujesz zwiekszac sprzedaż na allegro to także podpinać sie pod inne oferty

2) nie planować żadnego rozwoju na allegro. Wystawić oferty i niech sie dzieje Wola Nieba. , a wszystkie siły i srodki finansowe przeznaczyć na rozwój innch kanałów sprzedaży.

Dlatego chciałbym jakiejś jasnej informacji czy allegro zamierza coś z tym zrobić czy też mam sobie odpuścic

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@_Likos_ 1. już dawno przestałem zwiększać , aktualnie utrzymuję konto na jakimś tam poziomie  na wszelki wypadek jak trafi się coś z pod dużego palca .

2. j/w +,,wszystkie siły i srodki finansowe przeznaczyć na rozówj innch kanałów sprzedaży.,,

oznacz moderatorów

drekenzes
#18 Luminarz#

@_Likos_ Zacznij robić to co konkurencja, skoro ich nie tykają. Inaczej zostaniesz zadeptany i nikt się nie przejmie. Zgłaszania takich ofert mam wrażenie allegro też nie lubi. Reszta to ad.2.

kostas11
#21 Demiurg#

@_Likos_  ja działam w trybie 2 😄 podniosłem ceny żeby się opłacało wisi co wisi, sprzeda się to się sprzeda koniec z zabawą i robieniem za miskę ryżu 😞

2) nie planować żadnego rozwoju na allegro. Wystawić oferty i niech sie dzieje Wola Nieba. , a wszystkie siły i srodki finansowe przeznaczyć na rozwój innch kanałów sprzedaży.

Katalog u mnie działa podobnie, połączone sa produkty sprzedawane na sztuki mimo że są oryginalne w paczkach po 10 😞

Do tego przeliczyłem po 2 tygodniach opłaty i żeby zarobić na allegro 20 % musiałem dać marżę 58 % 😞 dopłaty do smarta zabijają atrakcyjność ofert na allegro 😞 

________
Κώστας
oznacz moderatorów

darban
#9 Pomysłodawca#

Nie licz na merytoryczną odpowiedź.

Allegro stworzyło bubel, ale się do tego nie przyzna, bo przecież jak by to wyglądało wizerunkowo, gdyby się wycofali z tak "fantastycznych" zmian?

Już od dawna nie panują nad b u r d e l e m, jaki stworzyli, ale muszą brnąć dalej, zamiast przyznać się do błędu i zaorać katalog produktowy, który zwyczajnie NIE DZIAŁA PRAWIDŁOWO, więc jest bezużyteczny.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@_Likos_ Cały czas weryfikujemy ofert oraz ich prawidłowe łączenie z katalogiem. Niestety przez wolumen ofert oraz produktów nie jesteśmy w stanie wyłapać wszystkiego od razu. Dzięki za zgłoszenie. Skierowałam sprawę do odpowiedniego zespołu. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@w_kiwi przecież to było do przewidzenia, u mnie to samo w katalogach taki bajzel że głowa boli co tam jest połączone, a to walka z wiatrakami, my zgłaszamy, Wy usuwacie a za tydzień znowu coś innego popodpinane 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów