Badałem ostatnio schemat działania reguły cenowej i nie do końca to działa, lub działa tak żeby Allegro jak najwięcej na tym wycisnęło.
Dajmy przykład
Sprzedaję coś za 15zł ustawiam regułę cenową na 13zł minimum i 20zł maksimum.
Najniższa oferta poza moją to 13zł
Algorytm Allegro ustawia 13zł
Oferta za 13zł się kończy, zostaje sama moja. Algorytm nie zmienia ceny z 13zł. Mimo, ze powinien zmienić na 20zł.
Jaki sens ma podawanie ceny maksymalnej, skoro Allegro tego nie stosuje?
Sandra działa w tej sprawie. Proszę o cierpliwość - gdy tylko otrzymamy informację zwrotną to wócimy do Ciebie z wiadomością.
Czy na pewno działa? Ja podniosłem temat 30.12.2024, teraz czekamy już prawie 10 dni za zwykłą informacją.
Prawie zauważyliście że to właśnie ja jestem tym który podnosi temat 🙂 chcę tę funkcjonalność bo będzie przydatna i technicznie wszyscy za nią płacimy 🙂 więc proszę nie demotywować mnie w uzyskaniu odpowiedzi.
W tym poście oficjalnie poinformowali że w 2026 ruszą z naprawą.
Nadal nie działa, testowałem, nie wiem czy zrobią czy chcą to zrobić sprawa ciągnie się już 2 lata.
@Omeble dziękuję za cierpliwość oraz wszystkie głosy w sprawie automatycznego podnoszenia cen. Przykro nam, jednak po dokładnym przeanalizowaniu zalet oraz zagrożeń, podjęliśmy trudną decyzję o wstrzymaniu prac nad tym rozwiązaniem i nie planujemy jego wprowadzenia.
Dziękuję za oficjalne stanowisko Allegro i zamknięcie tematu po 2 latach oczekiwania.
(teraz tylko usunąć tę funkcjonalność by nie nawarstwiały się zbędne kłopoty dla programistów, forum, sprzedających)