Cześć
Klient z Czech nie odebrał ostatnio paczki, paczka do mnie wróciła i pokonawszy drogę wyglądała tak jak na
zdjęciu. Jak widać puszki są całkowicie zmiażdżone, musiał ktoś na nie wejść lub wjechać. Paczka za kwote powyżej 200zł więc złożyłem reklamację dostawy, kurier oczywiście One. I jaką dostałem odpowiedź. Otóż odmowę ponieważ za słabo zabezpieczyłem produkty. Pytanie zatem jak zabezpiaczać produkty przed taką siłą, czy metalowa skrzynia wystarczy? Dodam jeszcze, że niezły kontrast w obsłudze sprzedawców i kupujących, mój klient ostatnio dostał zwrot od allegro po złożeniu reklamacji w sprawie probiotyków bo doszedł do wniosku, że nie pomogły mu tak jak oczekiwał. Ja natomiast na moją reklamację gdzie raczej oczywiste jest po czyjej stronie leży wina dostałem odmowę.
Allegro Delivery ma jakiś talent do niszczenia przesyłek: https://spolecznosc.allegro.pl/t5/allegro-delivery/reklamacja-dostawy-przestrzegam-sprzedaj%C4%85cyc...
Niezłe, mój przypadek nie ma podejścia ale odpowiedzi ekspertów reklamacyjnych widze na zasadzie kopiuj wklej.
Allegro Delivery doręcza tylko na terenie Polski. Twoja przesyłka to pewnie była Packeta, wtedy przez Allegro One szło to tylko do punktu Packety.
Co ważne przesyłka od ciebie do punktu Packety w Polsce, następnie od tego punktu do Czech i potem z Czech do kupującego, są trzeba oddzielnymi przesyłkami.
Co ważne Packeta nie jest operatorem pocztowym, więc nie obowiązuje tu prawo pocztowe.
@pecela
czyli powinien był zgłosić 6 oddzielnych reklamacji? 3 przesyłki do Czech i 3 z powrotem.
Ale skoro całość jest organizowana przez Allegro to reklamację chyba trzeba składać do Allegro na całość usługi?
Reklamację składa się do Packeta, ale jest ona rozpatrywana na podstawie Prawa Przewozowego oraz Konwencji CMR, a nie w oparciu o prawo pocztowe.
@sklep_maxbody czego oczekujesz od allegro delivery - tam małe przesyłki idą z oponami felgami czy rowerami
przesyłka mogła już być zniszczona na etapie wstępnym lub na etapie zwrotów - patrz wyżej
tu masz kilka wpisów by zobaczyć jak na takim czymś cierpi oficjalny sklep allegro
"Niepolecam 12butelek bez zabezpieczenia włożone tylko do kartona do mnie przyszły wszystkie butelki z uszkodzonymi nakretkami plyny wylane w kartonie!!!!"
Mimo iż sami nie zabezpieczają opakowań plynnych w oryginalnych opakowaniach od kogoś oczekują tego ."
"Płyn przyszedł rozlany w kartonie. Nakrętka bez taśmy odkręciła się w transporcie "
"Źle zabezpieczone i około 0,5 l wyciekło masakra nie spodziewałem się tego bym wiedział że nie będzie zabezpieczony to bym nie robił zamówienia przykro mi ale więcej nie zamówię bo nie ma sensu place za całe a dostaje połowę "
"Fatalnie zapakowane i dziurawe pudełko z książkami. Paczka wygląda jakby nią rzucano po ścianach.W środku pudełka produkt nie zabezpieczony, książki latały luzem. Brak możliwości darmowego wyboru paczkomatu Inpost mimo abonamentu Smart. Tylko kurier DPD."
i to tylko z ostatnich kilku dni
czego oczekuje? tego samego co allegro ode mnie, odpowiedzialności to chyba oczywiste. Nie mam prawa odpowiedzieć klientowi, żeby szedł do kuriera z reklamacją tylko ja pokrywam koszty, które powstały z powodu błędów przewoźnika więc tak samo allegro nie powinno odrzucać reklamacji w sytuacjach oczywistej przewiny btw. jesteś sprzedawcą?
@sklep_maxbody zacznij od powodu odrzucenia Twojej reklamacji - niech allegro napisze Ci gdzie i jak w ich regulaminie jest opisany sposób pakowania
następnie odwołaj się od reklamacji pisanej typu kopiuj-wklej, a nie rozpatrzonej indywidualnie jak to powinno być
Allegro Delivery doreczało to tylko na terenie Polski do firmy spedycyjnej, która następnie przewoziła to do Czech i tam nadawała jako czeskie przesyłki krajowe. Spedytor raczej zauwaliby, że przesyłka dotarła do nich uszkodzona i nie wysłałby tego dalej do Czech.
@pecela mało jeszcze widziałeś co kurierzy robią z paczkami
nikt nie ma interesu w tym by coś widzieć, takie "kukułcze jajo" przerzuca się dalej
Tu jedna firma wiezie to od sprzedawcy do firmy spedycyjnej. Potem ta firma wiezie przesyłkę do Czech. W Czecha kolejna firma doręcza paczkę do klienta. Prawnie to są trzy oddzielne przesyłki. Wątpię, aby któryś przewoźnik przyjął przesyłkę do nadania w takim stanie.
Najgorsze że to nie jest usługa pocztowa, czyli nie obowiązuje tu prawo pocztowe ani tym bardziej Regulamin dotyczący paczek (jest on nadrzędny nad ustawą w przypadku paczek zagranicznych).