Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Klient chce zwrócić towar jako reklamację bo po roku użytkowania mu się zepsuł, ja wysłałem dla klienta wiadomość o podanie jego numeru paczkomatu z ktorego będzie wysyłał paczkę do mnie by sporządzić etykiete.
Teraz moje pytanie: jeżeli klient mi nie odpisze a złożył wniosek o zwrot pieniędzy z Allegro Protect do tego zamówienia. To co będzie dalej ? Allegro uzna nie rozpatrzenie reklamacji z mojej strony ? kwotę za produkt potrącą z moich rozliczeń Allegro?
@musicman76 jeśli nie poda danych lub towar nie dotrze w czasie 14 dnia od zgłoszenia wady MASZ odrzucić roszczenie klienta , powód znasz.
Dzięki, oby tak było bo po Allegro można wszystkiego sie spodziewać oczywiście na niekorzyść sprzedawcy.
@musicman76 można owszem jak się drukowanymi literami w dyskusji nie bije konsultantów z łapanki po po oczach by dotarło że odrzuciło się roszczenie reklamacyjne i dlaczego... tylko nie wiem po co ci adres paczkomatu nadawczego skoro można go uzyskać po takiej mapce inpost patrząc na adres zamieszkania kupującego co on ma w okolicy. Jakbym wredny był to wysłałbym mu etykietę nadania na pocztę by sobie postał w kołchozie w kolejce z numerkiem jak kupujący się wrednie zachowuje to w granicach prawa mogę mu się odwdzięczyć tym samym i jak nie odeśle zgodnie z prawem pogonić won z reklamacją odrzuconą.
Z doświadczenia wiem że klient musi napisać, potwierdzić dane bo może się tak zdarzyć że od chwili zakupu towaru zmienił mu się adres zamieszkania, więc zapłacę za etykietę a on mi powie że nie ten adres, ale ja czuje że on gra na zwrot pieniędzy z Allegro Protect, ponieważ mineły 3 dni a adresu mi nie napisał.
Primo nie może zwrócić po roku produktu może składać reklamację.
Secundo jak nie poda danych istptnych do wysyłki należy reklamację odrzucić w terminie ustawowym podając powód brak udostępnienia towaru do ekspertyzy reklamacyjnej
Dzięki
i czyja to jest wina?
tylko i wyłącznie allegro - bo przez te wszystkie lata nie potrafiło zbudować skutecznego sposobu reklamacji
tylko na allegro możliwa jest sytuacja, złożenia reklamacji i nie podania adresu do odbioru "udostępnienia" towaru
wg nowego procesu reklamacyjnego sprzedawca będzie miał wymóg odrzucić reklamację w/w już po 2 dniach
ale na serio - @musicman76 podsyłasz etykietę na ostatni adres podany (np: przy zakupie) przez kupującego i masz dokładnie w nosie czy jest on aktualny - aktualizacja danych to nie jest twój problem
podanie etykiety do paczkomatu nie spełnia tego wymogu ustawowego - co będzie jeżeli paczka kupującego przekroczy gabaryt c?
my mieliśmy z tego powodu awanturę - opisywałem to też tutaj bo kupujący uwaga firma wynajmował swoją siedzibę innym i fikcyjnie prowadził tam działalność - a zwrot reklamacji jak dotarł pod adres to nigdy nie trafił do kupującego bo najemcy sobie go przywłaszczyli -
oczywiście było wielkie oburzenie w dyskusji