anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacja produktu

STYLPLS
#1 Nowicjusz

Dzień dobry klient zgłosił reklamacje na płaszcz futerko które po deszczu coś tam się z nim dzieje Oczywsicie na przedstawionych zdjęciach nic nie widać poprosilam  o odesłanie produktu..cisza mija kilka dni klient się wkurza że to duża paczka nie chcę odsyłać znów cisza mija 14 dni allegro mnie pogania do zakończenia sporu i tu znów klient nie chcę odsyłać produktu Odrzucam reklamacje jako powód daje brak odesłania produktu czy coś takiego Allegro poleca dla klienta zwrot allegro protect oddaje pieniądze dolicza mi to do rachunku i teraz pytanie czy ja jako sprzedawca nie mam prawa do obejrzenia reklamowanego produktu nawet dla potwierdzenia  czy to mój produkt? Tylko decyduje za mnie allegro  Złożyłam odwołanie zostało odrzucone co robić ?

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@STYLPLS  decyzje trzeba wydać do 14 dni, a Ty tego nie zrobiłeś dlatego Allegro wypłaciło kasę 

oznacz moderatorów

STYLPLS
#1 Nowicjusz

Bo czekałam na odpowiedź klienta i odesłanie mi produktu do rozpatrzenia  reklamacji 

Chore to

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@STYLPLS  to nie jest chore, tylko tak stanowią przepisy prawa i jako Super Sprzedawca powinnaś o tym wiedzieć😉, jeśli nie chciał odesłać, to 14 tego dnia należało wydać decyzję, a nie czekać co zrobi kupujący, teraz coraz więcej jest kupujących którzy o tym wiedza i wykorzystują ten fakt u takich sprzedających jak TY

oznacz moderatorów

STYLPLS
#1 Nowicjusz

Tak się składa że odrzuciłam reklamacje 14 dnia i allegro w odpowiedzi wcześniej  dodało że sprzedający prosi o odesłanie  produktu 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@STYLPLS  z Twojego opisu wynika coś zupełnie innego

"Oczywsicie na przedstawionych zdjęciach nic nie widać poprosilam o odesłanie produktu..cisza mija kilka dni klient się wkurza że to duża paczka nie chcę odsyłać znów cisza mija 14 dni allegro mnie pogania... "

Może napisz kiedy sprzedający złożył reklamację, a kiedy wydałaś decyzję🤔

oznacz moderatorów

STYLPLS
#1 Nowicjusz

Nie łap mnie za słowa reklamacja została odrzucona 14 dnia czyli mija 14 dni  z tekstu się zgadza czy znów coś znajdziesz? zamiast odpowiedzieć na moje pytanie czy mogę jeszcze coś z tym zrobić  ?

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@STYLPLS  jeśli uważasz, że wszystko z Twojej strony było oki, to możesz złożyć reklamację  

oznacz moderatorów

STYLPLS
#1 Nowicjusz

Już tak robiłam odpisywali że powinnam wysłać kuriera do klienta po paczkę i a głównie ze mam obowiązek odebrać reklamowany produkt  Tylko że go nie wysłano a prosiłam o wysyłkę własną i zwrot za przesyłkę nawet jeśli nie uznamy reklamacji  i odrzucili moje złożenie reklamacji w formularzu kontaktowym jako że to ich decyzja Czy istnieje jeszcze inna opcja czy zostaje sąd ?

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@STYLPLS  jeśli odrzucili Twoją reklamację na ich decyzję, to niestety tylko sąd, ale tam też nic nie ugrasz, bo tak jak wspomnieli, to Twoim obowiązkiem jest zorganizowanie kuriera, wcześniej pisałaś, że "... tu znów klient nie chcę odsyłać produktu...", więc myślałem, że wysłałaś jakąś etykietę, a on nie chciał odesłać

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@STYLPLS Rozumiem, że sytuacja jest trudna, ale tutaj może być kwestia czasu wydania decyzji. 

Jako sprzedawca masz 14 dni (niezależnie od sytuacji) na wydanie decyzji reklamacyjnej. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów