anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacja

Madziasklep
#7 Wielbiciel

Witam , klient reklamuje sukienkę gdzie nie załączył zdjęć więc prosze o dosłanie miła 3 dni brak więc odpisuje do klienta 

Dzień dobry, prosiliśmy o zdjęcie wady, aby rozpatrzyć reklamację. Niestety nie otrzymaliśmy odpowiedzi ani zdjęć. W związku z tym reklamacja pozostaje bez rozpatrzenia 

na to ALINA - sprzedający poprosił o odesłanie towaru, żeby rozpatrzyć reklamację.

Przecież  to jest wbrew mojej odpowiedzi Jak sztuczna może analizować   w moją odpowiedź . Będąc klientem bym wysłała Wielka poraźna 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

wojtekmarchewka
#13 Ambasador

@Madziasklep w ciągu trzech dni trzeba podjąć decyzję, o trybie rozpatrzenia reklamacji. "Bez odsyłania" "Z odesłaniem", czy zaznaczyłaś tą pierwszą opcję ?

Prawdopodobnie, czas minął Ty nic nie zaznaczyłaś więc domyślnie Alina uznaje że chcesz żeby odesłali.

Jeżeli się nie myślę to  chyba jeszcze możesz, oznaczyć, że rozpayrzysz reklamacje na odległość.

Wtedy pojawią Ci się nowe opcje "Odrzuć reklamacje" "Uznaj reklamacje'

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie ma opcji bez rozpatrzenia bo ją uznasz napisz 14dni reklamacja odrzucona z powodu braku przedstawienia dokumentacji fotograficznej wady w celu weryfikacji reklamacji by zdecydować o jej odesłaniu do siedziby firmy w celu dalszego procedowania reklamacji

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@az1rael  @Madziasklep   No i co,  kupujący powinien sobie zatrudnić fotografa żeby  wykonać akceptowalną dokumentację?   Po co to komu?  Kto za to zapłaci?

Jest reklamacja,  sprzedający albo uznaje reklamację, albo nie.  Może sobie sam przyjechać i obejrzeć  sukienkę o wartości 50 zł a nawet wykonać sobie odpowiednią dokumentację.  Albo może wysłać kupującemu etykietę do zwrotu.

Komentarz Aliny jest jak zwykle trochę oderwany od tematu ale ma sens.

oznacz moderatorów

wojtekmarchewka
#13 Ambasador

@br. Co nieco się odkleiłeś, z tą odpowiedzią 😁. Każdy nosi aparat fotograficzny przy sobie (tak zwany smartfon), a nawet seniorzy, którzy mają (telefon komórkowy), mają w nim aparat. Aby udowodnić swoje racje, w reklamacji, wystarczy zrobić czytelne zdjęcie. Jeżeli samemu nie można, to także nie trzeba zatrudniać profesjonalnego fotografa, a poprosić kogoś z rodziny.

Taki przykład, ktoś zgłasza uszkodzenie paczki, czy to znaczy, że ma mi takie coś wysłać i ja mam zaakceptować reklamacje (co dojdzie jeszcze bardziej uszkodzone). Czy zaakceptować na podstawie zdjęć, po doręczeniu/ 

Kurcze nie szukaj problemu tam, gdzie go nie ma 😎

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@wojtekmarchewka   Trochę mi rozjaśniłeś,  wielu kupujących którzy to czytają  lub wiedzą o takich  wymaganiach  na pewno  są sprytniejszy i szykują  sobie zdjęcia  przedmiotu do reklamacji przed zakupem, na przykład  w sklepie.  Skoro jest  smartfon to dlaczego nie korzystać.

Inną sprawą jest uszkodzona paczka, ale  metody stosowane przez kurierów to  dżungla  i chyba nawet  zdjęcie niewiele pomaga  w reklamacji.

oznacz moderatorów

wojtekmarchewka
#13 Ambasador

@br. Ja właśnie mam, reklamację smartfona, po 22 dniach od otrzymania, porysowany ekran. Po co ma mi ktoś, go wysyłać, jeżeli taka reklamacja, dla mnie jest kuriozalna. Miałem klienta, który prosił mnie o pomoc, w wymianie szkła obiektywu, bo porysował na 3 dzień od zakupu 😁

oznacz moderatorów