Hej kupiłem jedną rzecz która okazała się być zepsuta dlatego zareklamowałem ten produkt. Sprzedający zamiast zwrócić mi pieniędzy to wysłał ponownie nowy produkt, czy da sie zwrócić ponownie? @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
A minął czas na zwrot? sprzedajacy ma prawo do naprawy i tak uczynił.
Czas na zwrot minie dopiero za jakies 20 dni
Jak wchodzę w zakup pokazuje mi się szary znak ZWROT i napisane ze zwróciłem wszystkie przedmioty sprzedającego
To najpierw składałeś reklamacje a teraz chcesz zrobić zwrot?
Tak, nie przemyślałem tego wcześniej miałem zrobić reklamacje na zwrot pieniędzy i tak zrobiłem ale sprzedający odrzucił prośbę o oddanie pieniędzy tylko wysłał nowy produkt
Zrobił to zgodnie z obowiązującym prawem, spójrzcie czy nadal jest zwrot: @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Czapla_145 Cześć. Jeśli chodzi o darmowe odesłanie w ramach Smart, to do jednego zamówienia przypada jeden darmowy zwrot. Rozumiem, że już go wykorzystałeś? O które zamówienie chodzi?
@Czapla_145 Tak na przyszłość, to link nie zadziała, ale znalazłam to zamówienie. 🙂 Sprawdź szczegóły zwrotu, znajdziesz tam etykietę.
Dziękuję serdecznie 😄 Wszystko już okej.
To reklamacja była czy zwrot ze Smartem?
Kliknąłem zwrot i musiałem wybrać czy reklamuje czy zwracam wybrałem reklamacje i tak było to ze smartem
Zwracać możesz tylko raz, a jak reklamujesz to odsyłasz na własny koszt a po rozpatrzeniu reklamacji sprzedajacy zwraca Ci środki.