Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, w związku ze zmianami w rest api 23 września, chciałbym zapytać, za jakie konkretnie działania mogą być nakładane kary pieniężne. Czy na przykład importowanie ofert z allegro na inną stronę również podlega takim karom?
@Fringss proszę o cierpliwość, wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
@Fringss wracam z odpowiedzią.
@gdvorek
Czyli baselinker jest nielegalny? 😄
@vinyloveplyty korzystanie z zewnętrznych integratorów nie jest i nie będzie zabronione.
Kluczową kwestią jest sposób, w jaki aplikacja łączy się z kontem. Zgodne z regulaminem jest, gdy integratorzy działają na własnym kluczu API, a łączysz swoje konto za pomocą protokołu OAuth.
Niezgodne z regulaminem jest udostępnianie osobistego klucza API (Client ID i Client Secret) podmiotom trzecim, w tym również integratorom.
Aplikacje, które wykorzystują ten sposób autoryzacji znajdziesz w dedykowanej zakładce swojego konta Allegro Zarządzanie aplikacjami Allegro - upewnij się, że aplikacje, które znajdują się na liście, nie naruszają zasad wskazanych w treści Regulaminu REST API.
@gdvorek
Tylko baselinker umożliwia import ofert do zewnętrznych serwisów
@vinyloveplyty myślę, że odpowiedziałem na Twoje pytanie wyczerpująco.
Czy możecie Państwo podać przykłady niedozwolonych działań za pomocą aplikacji Baselinker?
@gdvorek
Odpowiedziałęś tak, można korzystać baselinkera, co za tym idzie można importować oferty na zewnętrzne serwisy. Natomiast nie można importować ofert na zewnętrzne serwisy. Widzisz w tym sens?
I co to są "Materiały na allegro" Nie macie do nich własności tylko użytkownicy… Moje zdjęcia są moje a nie własnością allegro.
Panie Grzegorzu,
Co do zasady wg punktu 3.8 każdemu integratorowi można odciąć dostęp do kluczy api Allegro, gdyż udostępniając użytkownikowi możliwość handlu na innych platformach godzi w interes Allegro.
Czyż nie?
Mamy dwie firmy pod tym samym adresem, ta sama sieć lokalna i internet, te same oprogramowania (własne) - głównie do zarządzania cenami i ilościami. W tym kontekście to potencjalny problem?
@EElektryka_com Proszę, zapoznaj się z odpowiedzią Grzesia. Uważam, że odpowiada szczegółowo na Twoje pytanie.
a co w sytuacji gdy posiadam własny sklep internetowy na platformie sky-shop czy jest to również zabronione ?
@w_kiwi raczej jest to wymijająca odpowiedź, bez jednoznacznej odpowiedzi, a później wezwania do zapłaty po 50 tysięcy będziecie wysyłać.