Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Taka sytuacja- klientka zamówiła tunikę- tunika miała podane dokładne wymiary i jeszcze dopisek w aukcji -PROSZĘ SUGEROWAĆ SIĘ FAKTYCZNYMI WYMIARAMI. Po kilku dniach otrzymuję zdjęcie tuniki, z którego wynika, że pomyliłam się o całe 4 cm. Ok, zdarza się, zwrot jest zawsze możliwy. Klientka chce zwrotu za przesyłkę, twierdząc, że 13 zł to najtańszy koszt (nie ma racji- 8,99 zł paczka plus jest tańsza). Otrzymuję tunikę, raz jeszcze ją mierzę i okazuje się, że to ja miałam rację. Co teraz ? Machnąć ręką i zwrócić Pani należność z kosztem przesyłki czy też nie i narazić się na negatyw ?? Co byście zrobili w tej sytuacji ? Z jednej strony- dlaczego mam oddawać pieniądze, które Pani się nie należą, a z drugiej zależy mi na dobrej opinii, negatywnych praktycznie nie mam.
pozdrawiam
@xyz96 Zdjęcie mierzonego ciucha nie będzie żadnym dowodem. Zdjęcie deski, owszem. Jest między tymi przedmiotami zasadnicza różnica. W ciuchu materiał jest plastyczny, rozciągliwy itp., deska jest twarda i sztywna. Nie mów mi, że tego nie wiesz i nie jesteś w stanie sobie wyobrazić.
@WREDZIA-W1 Zdjęcie plastycznego cicha nie jest dowodem, super, dzięki. Tylko zdjęcie sztywnej deski jest dowodem, super, dzięki. A to przypadkiem nie sąd ocenia wszelkie dowody?
@xyz96 Wiesz co, poświęcę się i zrobię zdjęcia, a Ty uznasz czy mogą być dowodem. Daj mi 10 minut.
@xyz96 Które z tych zdjęć będzie dla Ciebie dowodem?Na jednym jest 62, a na drugim 65. Trochę słabo wyszły.
@WREDZIA-W1 Dla sądu obydwa zdjęcia będą dowodem i to sąd podejmie decyzję. Ty nie możesz pisać, że jakieś zdjęcie nie jest dowodem.
@xyz96 Nieeeee....... Żadne nie będzie dowodem, bo się wzajemnie wykluczają! Sąd, w takiej sytuacji, powołuje biegłego, który toto zmierzy.
@WREDZIA-W1 Ja nie wiem, co zrobi sąd. Ja wiem, że nie mogę orzekać i wiem, że dla sądu wszystko może być dowodem, dlatego nie piszę jak Ty, że zdjęcie, które posiada kupująca, nie jest dowodem.
"Wiem, że nie mogę orzekać... jednakowoż nie powstrzymuje mnie to przed ciągłym robieniem tego na forum"😏
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@xyz96 I jeszcze coś Ci powiem.W interesie każdego sprzedawcy leży jak najdokładniejsze zmierzenie, by na klienta pasowało. On nie może podawać wymiarów od czapy, albo kombinować z wymiarami, bo się nie wygrzebie z reklamacji. To klienci kombinują jak ponosić i oddać, albo jak zwrócić na koszt sprzedawcy.
@WREDZIA-W1 jak ty jesteś mądra,😍 jedyna rozsądnie myśląca
@konto zamknięte 😂🤣😂🤣
No tak, ale jak pisała o swojej siostrze podobnej charakterem do...... to już niekoniecznie.
@xyz96 podobnej charakterem do.... do mnie😁możesz używać mojego nicku, ja jednak nie jestem przewrażliwiona🙂
@WREDZIA-W1 Tak, bo to kupujący zawsze oszukują, a sprzedający nigdy się nie mylą, nigdy nie kombinują i zazwyczaj są kryształowi.
@xyz96 Na palcach jednej ręki możesz policzyć nieuczciwych sprzedawców, bo oni raczej nie przyszli tu oszukiwać, a prowadzić swoją działalność. Oszukując, ryzykują reputację, jakość sprzedaży i wyniki tejże. Kupujący nie ryzykują niczym. Teraz nawet negatywa nie zarobią. Hulaj dusza, piekła nie ma 🙂
"Na palcach jednej ręki możesz policzyć nieuczciwych sprzedawców"
Oj, mam zapluty ekran, ze śmiechu 😄
@xyz96 Czy Ty w każdym musisz widzieć złodzieja i oszusta?
@WREDZIA-W1 Pewnie się domyślasz, jak to jest z traumami - nie chcesz, ale musisz😁
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@WREDZIA-W1 Nie w każdym, nie przesadzaj, ale czytając pytania kupujących w "Dyskusjach kupujących" odnosi się wrażenie, że nieuczciwych sprzedających można liczyć na palcach, ale na pewno nie tylko jednej ręki 🙂
@xyz96 Na Allegro sprzedaje ok. 125 tysięcy firm. Jakoś mało ludzi tu na nie narzeka 🙂 Zrobiłam na Allegro setki, jeśli nie tysiące zakupów. Nigdy (!) nie trafiłam na oszusta 🙂