Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
czy może mi ktoś z moderalicji wyjaśnić, dlaczego nagle mieliśmy poaktywowaną tą formę wysyłki, gdy wcześniej zostały one przez nas wyłączone nie bez powodu?
@BikeOutlet_pl sprawdziłam to i metoda aktywowana nie jest metodą Allegro Delivery, nie aktywowaliśmy jej w Waszych cennikach.
czyli aktywowała się sama?
podkreślona metoda była aktywna w kilku naszych cennikach, mimo że w dniu w którym zostaliśmy przymuszeni do metody dostawy all#$ro one, wyłączyliśmy w 100% metodę z tematu.
Cześć, @BikeOutlet_pl. Czy na pewno dotyczyło to metody dostawy ORLEN z grupy Allegro Delivery? W niektórych z Twoich ofert nadal widnieje dostawa ORLEN, z grupy ''Inne metody dostawy rozliczane z Allegro''.
Upewnij się, czy zaktualizowałeś wszystkie swoje cenniki.
@BikeOutlet_pl @MiMary @la_nika Mam to samo. Kilka tygodni temu wyłączyłem, a w piątek znowu musiałem dygać do paczkomatu Orlen. I nie wmawiajcie mi, że to nie w ramach Allegro Delivery, bo widzę:
PS. Wyłączyłem ponownie, zobaczymy, co będzie
@TomBanknoter @BikeOutlet_pl ok, dziękuję za odpowiedź!
Informowaliśmy o tym w komunikacji e-mailowej (tytuł: Allegro Delivery: od 11 lipca wprowadzimy zmiany w Twoich cennikach).
Wrzucam tabelkę z informacjami o tym jakie metody dostawy dodamy, w zależności od już udostępnianych metod.
Program Allegro Delivery włączamy stopniowo kolejnym grupom sprzedających. Dlatego tymczasowo metody Allegro ORLEN Paczki znajdziecie w cenniku w sekcji Allegro Delivery oraz poza Allegro Delivery.
Możecie włączać i wyłączać je w swoich cennikach – niezależnie od pozostałych metod Allegro Delivery. Docelowo będą one dostępne już tylko w pakiecie z pozostałymi metodami Allegro Delivery.
Metoda ORLEN Paczka, którą rozliczacie na podstawie umowy własnej z przewoźnikiem, nadal będzie dostępna w cenniku poza programem.
OK. To inaczej. Dobrze wiemy że po 11.07 te wysyłki zostały nam włączone. Zaraz po pojawieniu się tej 'wspaniałej' opcji wyłączyliśmy ją.
Dlaczego została nam aktywowana ponownie?
@BikeOutlet_pl wyjaśniam to i dam znać.
Witam. Dlaczego Allegro samowolnie ( jak domniemam) dokłada mi sposób dostawy poprzez włączenie Orlen paczki do mojej sprzedaży. Już kiedyś włączono mi tę usługę o czym dowiedziałem się wtedy kiedy klient zakupił z tą forma dostawy. OK, wtedy pomyślałem, że miże przez przypadek sam sobie włączyłem. Sprawdziłem wtedy i zrezygnowałem ( wyłączyłem Orlen paczki) ze swoich sposobów dostawy, ale po krótkim czasie okazało się, że ponownie mam ustawioną sprzedaż n OrlenPaczką. A zatem Allegro samowolnie włącza usługę?
Ponieważ Orlen paczkę wyłącza/włącza się w dwóch miejscach, jako osobno na liście cennika dostawy i przy Allegro Delivery. Sprawdź..
jest w Smarcie.
Hmmm, a ja już wyłączyłem.
@Eltronic- w czerwcu tego roku wystartował nowy program Allegro Delivery. W związku z tym wprowadziliśmy zmiany w warunkach Smart! Aby zachować Smart! konieczne jest udostępnianie Allegro Delivery, wszystkich metod, ponieważ nie można udostępniając Allegro Delivery zrezygnować z jakiejś metody dostawy dostępnej w programie.
Aha... rozumiem.To dziękuję za info.
@ayo80 @Eltronic- A to akurat nie jest prawda. Orlen Paczka na razie nie należy do obowiązkowego pakietu.
Tak mi coś wydawało, ale w związku z tym, że nie śledzę ostatnich zmian szanownego Allegro to myślałem że może Orlen dołączył.Czyli Pani Moderator coś przeoczyła i wprowadza w błąd??? Ech...
@Eltronic- @ayo80 Nie wie lewica, co robi prawica? Oto dzisiejsza odpowiedź moderatorki @la_nika w innym wątku na ten sam temat:
"Program Allegro Delivery włączamy stopniowo kolejnym grupom sprzedających. Dlatego tymczasowo metody Allegro ORLEN Paczki znajdziecie w cenniku w sekcji Allegro Delivery oraz poza Allegro Delivery.
Możecie włączać i wyłączać je w swoich cennikach – niezależnie od pozostałych metod Allegro Delivery. Docelowo będą one dostępne już tylko w pakiecie z pozostałymi metodami Allegro Delivery"
@BikeOutlet_pl @SpeedyGonzalezz @Eltronic- @TomBanknoter połączyłam te wątki, ponieważ dotyczą tego samego.
Obecnie w ramach Allegro Delivery można wyłączyć niektóre metody dostawy, np. ORLEN paczkę. Natomiast docelowo będziemy włączać sprzedającym ORLEN paczkę w ramach Allegro Delivery i wyłączać ORLEN paczkę poza Allegro Delivery (dlatego u Was BikeOutlet_pl i TomBanknoter, te metody pojawiły się w ramach Allegro Delivery). Pod koniec września wyłączymy możliwość rezygnacji z ORLEN paczki.
Wówczas jedynym sposobem, aby nie udostępniać ORLEN paczki będzie rezygnacja z całego Allegro Delivery, co wiąże się z utratą Smarta. Dlatego zachęcamy sprzedających, aby już teraz udostępnili ORLEN paczkę, a w przypadku niedogodności związanych z pracą z tym przewoźnikiem zgłaszali je nam od razu.