Dzień dobry,
dostałem -160 punktów za "wysyłkę w terminie" i -10 za "szybką wysyłkę" za nie wysłanie przesyłki w terminie.
Tylko dlaczego, skoro klient prawie zaraz po zakupie, przed wysłaniem anulował zamówienie.
Pieniądze zwróciłem prawie natychmiast.
Pozdrawiam
Tomek G.
@TSEL_PL widzę, że faktycznie zwróciłeś już środki dla tego zamówienia. Automatyczne wykluczenie dzieje się w momencie zwrotu prowizji.
Wykluczyłam już te zamówienie manualnie, jutro wynik jakości będzie przeliczony.
Analogiczny przypadek: Klient tuż po zakupie rezygnuje
zam. 1aa9c010-d4ef-11f0-b72e-0d2864968f2c
| Zamówienie liczone do Jakości Sprzedaży? |
| Tak |
| Dodany numer przesyłki? |
| Nie |
Jakiej przesyłki skoro od razu zrezygnował?
| Zamówienie wysłane w terminie? |
|
Nie |
A jaki może być termin przesyłki skoro od razu zrezygnował?
| Zamówienie wysłane szybko? |
| Nie |
j.w.
| Data dodania numeru przesyłki | Data wysyłki | Ostateczny termin dostawy (Wysyłka w terminie) | Ostateczny termin dostawy (Szybka wysyłka) | Data dostawy | Numer przesyłki (dodanie) | Przewoźnik (dodanie) | Numer przesyłki (wysyłka w terminie) | Przewoźnik (wysyłka w terminie) | Numer przesyłki (szybka wysyłka) | Przewoźnik (szybka wysyłka) |
| Brak | Brak | 11 XII 2025 | 10 XII 2025 | Brak | Brak | Brak | Brak | Brak | Brak | Brak |
Pytam: dlaczego to w ogóle jest liczone?! i zaniża jakość, co zaniża Allegrowe pozycjonowanie, co zaniża zarobki akurat we "żniwa" (a więc ten sam procent przy potencjalnie większym wolumenie sprzedaży daje większą kwotę straty).
Podobnie d628c4f2-d7f9-11f0-8668-bd34bdd15105
| Zamówienie liczone do Jakości Sprzedaży? |
| Nie (zwrot zamówienia) |
Tu zauważyło zwrot tuż po zakupie i rezygnacji,
| Dodany numer przesyłki? | Zamówienie wysłane w terminie? | Zamówienie wysłane szybko? | Data dodania numeru przesyłki |
| Nie | Nie | Nie | Brak |
ALE i tak psuje statystyki:
*co najmniej 100% -jakby można było ponad 100 % 😉
@NajlepszyComPL zgłosiłam wskazane zamówienia, do wykluczenia z jakości Twojej sprzedaży.
Dzień dobry,
to może jeszcze się podepnę i zgłoszę, że sposób liczenia "Szybkiej wysyłki" też wymagałby poprawy.
No bo, klient zamówił (zamawia) towar w np. niedzielę lub w dzień roboczy ale wieczorem.
Szybko go pakuję, drukuję etykietę i wrzucam do paczkomatu.
No i oczekiwałbym, że zostanie to uznane jako "szybka wysyłka", bo przecież nie mam wpływu na to, kiedy kurier obierze towar.
No ale niestety, jeszcze mi się nie udało zrobić w ten sposób "szybkiej wysyłki" przez paczkomat i jakość sprzedaży mi spadła.
Mam podejrzenie, że jakbym z "wrzuceniem" poczekał do następnego dnia roboczego to było by lepiej - sprawdzę to następnym razem.
Społeczność Allegro pisze, że to sprawa beznadziejna i aby się nie przejmować, ale Święta idą i może będę miał szczęście ...
Pozdrawiam i Wesołych Świąt.
Tomek G.