anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Spadek sprzedaży

991221
#7 Wielbiciel#

Witam, 

Od drugiej połowy stycznia zauważyłem bardzo duży spadek sprzedaży. Spadek rzędu co najmniej 50 %. Dodam jeszcze, że sprzedaję produkty dla zwierząt. Te produkty sprzedają się cały rok. Jak to wygląda u was ? 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

stylowy_raj
#8 Zapaleniec#

Witam u mnie tez spadki ludzie nie kupuja, nie wiem czym to jest spowodowane ja sprzedaje bielizne damska . Spadki mam od października wtedy sie zaczeło od zmian w wyszukiwarce. Nie wiem co mam już robić a rachunki trzeba płacić 😞 tylko za co. 

oznacz moderatorów

sklepRTVSAT
#12 Orędownik#

Dokładnie mam to samo spadek sprzedaży, od dłuższego czasu, rachunki coraz wyższe za wszystko, a allegro nie widzi w tym problemu tylko coraz bardziej dokręca śrubę sprzedawcy, cisną ile mogą. 

oznacz moderatorów

DzieckoExpert
#9 Pomysłodawca#

Branża dziecięca, mimo zmniejszającej się konkurencji ciągłe spadki, ostatni miesiąc to tragedia. Dobrze że mamy inne źródła sprzedaży ale tam też coraz mniej kupujących.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@991221 @DzieckoExpert @sklepRTVSAT @stylowy_raj czy to wina polityki allegro ( ukrywanie przewoźników, sortowanie, manipulacja wyszukiwarką kupujący odchodzą ) czy to wina konkurencji ( te mu, sh ine itp. ) czy tego i tego zobaczymy po raportach za rok 🙂

Sam mam dość już szukania po zmianach, nie mogę wybrać kuriera który mi pasuje, drogie produkty szczególnie te tanie, przełożyło się że większość kupuje gdzie indziej 😞

Potrzebowałem kamizelki na allegro najtańsza 4,89 zł na innym portalu Polskim 3,79 zł 😄 dopłaty do smart, prowizje, zwrotu kupujących, prowizje od kosztów wysyłki przekładają się na wyższe ceny, sprzedawcy musieli podnieć ceny drobnicy 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@kostas11 drobnica śmignie dopiero od marca 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@mdrogeria najbardziej mnie irytuje ukrywanie kuriera 😞 ale jest portal co tego nie robi i na dodatek w darmowej dostawnie ma InPost Kurier co mi najbardziej pasuje jak dobiera paczki to od razu przywozi 😞

ostatnio musiałem kupić na allegro kurierem i żeby przywiózł mi to DPD wybrałem pobranie bo tu w smarcie miałem wybór, dziadostwo według mnie 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#16 Inspirator#

@mdrogeria To już całkiem niedługo 🐭

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów