anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprawdź nowy sposób tworzenia cenników dostawy

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

28 maja 2026 r. udostępnimy nowy sposób tworzenia cenników niestandardowych. Niestandardowe cenniki dostawy to cenniki, którze tworzycie samodzielnie i samodzielnie dbacie o ich aktualność.

Co się zmieni

Gdy w Ustawieniach dostawy klikniecie [dodaj nowy cennik] – przekierujemy Was do nowego sposobu tworzenia cennika. 

Zajrzyjcie do artykułu, żeby poznać więcej szczegółów.

Co pozostanie bez zmian

Nie zmienimy wyglądu ani sposobu zarządzania już istniejącymi cennikami. Nadal możecie korzystać z nich i ze wszystkich opcji, które są w nich dostępne. Jeśli będziecie chcieli edytować istniejący cennik, zrobicie to w dotychczasowym formularzu.

Czym nowe cenniki będą różnić się od dotyczasowych

• Wprowadziliśmy przydatne filtry, które pomogą wyszukiwać i organizować cenniki.
  • Wybierzecie tylko jeden kraj wysyłki. Jeśli chcecie wysyłać z innych krajów – stwórzcie osobne cenniki dla każdego z nich.
  • Maksymalną liczbę sztuk w paczce ustawicie dla danej opcji dostawy: kurierem, do punktów odbioru i automatów paczkowych – zamiast dla każdej metody dostawy osobno.
  • Aby udostępnić opcję płatności za pobraniem, musicie najpierw udostępnić płatność z góry.
  • Jednym kliknięciem sprawdzicie, czy Wasz cennik spełnia warunki programu Allegro Smart!
  • Obecnie nie skorzystacie z opcji utwórz podobny, czyli nie dodacie nowego cennika na bazie już istniejącego. Docelowo ta opcja będzie dostępna.
  • Nie ustawicie ceny za kolejną sztukę w paczce w metodach, za które rozliczacie się samodzielnie bezpośrednio z przewoźnikiem.

Zaproszenie na webinar

Zachęcamy do wzięcia udziału w bezpłatnym webinarze, na którym nasza ekspertka opowie o zmianach w cennikach dostawy. Webinar odbędzie się 21 maja 2026 r. o godz. 13:00.

Żeby się zapisać, wystarczy kliknąć TUTAJ.

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐
  • Nie ustawisz ceny za kolejną sztukę w paczce w metodach, za które rozliczasz się samodzielnie bezpośrednio z przewoźnikiem.

Serio, a to niby czemu ? a wiem zmuszanie sposobem do Allegro Delivery 😞

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Ja tam nie wiem jak to działa, rzadko merdam w cennikach. Jednak akurat ostatnio mi się zdarzyło i już teraz mam to jakoś dziwnie. Przy starym cenniku mogę wszystko dodać. Przy nowym mam tylko Delivery oraz inpost. Nie dodam Pocztexu, bo nie ma tego w Delivery i nie ma dostępu do innych metod rozliczania z Allegro, nie dodam przewoźników na umowach własnych itp. Chyba, że coś przeoczyłam...

Screenshot_24.pngScreenshot_23.png

Screenshot_25.png

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@AnnaG-Antyki powinnaś mieć możliwość wybrania innych cenników dostawy przy wyborze niestandardowego cennika w kroku "Ustawienia". Są tam metody InPost, Allegro Delivery, Allegro DPD, Allegro Pocztex, Allegro Mini Przesyłka, Ciężkie i ponadwymiarowe, Umowa własna z przewoźnikiem oraz Inne. 
Zrzuty, które podesłałaś wskazują, że nie wybrałaś niestandardowych cenników tylko jeden z gotowych cenników, poniżej masz możliwość wyboru niestandardowego cennika, wtedy metody, o których piszesz będą dostępne.

la_nika_0-1778763642371.png

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów