anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedałem telefon, gość zadzwonil zaraz po zakupie ze go nie chce bo pomylił modele

MPik
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry,

Jak w temacie, gość zakupił telefon, zapłacił przez PayU. Zadzwonił jednak ze pomylił modele telefonów i chciałby aby odesłać mu pieniądze, powiedziałem, że zrobię to jak allegro zwróci mi prowizje. Złożyłem wniosek-, wniosek został odrzucony bo nie zwróciłem pieniędzy, Po czym od razu zwróciłem pieniądze ale nie mogę już złożyć wniosku oraz odnieść się do niego w żaden sposób. Jak skontaktować się z allegro aby to wyjaśnić? Allegro już upomina się o prowizję i mówią o blokadzie konta a ja szukam 3 dzień wieczorami i nie mogę nic znaleźć nic do kontaktu. Dziękuje z góry...

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

pecela
#17 Koryfeusz#

Najpierw musisz oddać kasę kupującemu, a dopiero po tym wystąpić o zwrot prowizji.

Inaczej się nie da.

oznacz moderatorów

MPik
#7 Wielbiciel#

To już teraz wiem - zrobiłem tak później i napisałem to wyzej - ale zwrotu nie mogę wypełnić z powrotem....

oznacz moderatorów

medalik_2009
#17 Koryfeusz#

@MPik jeśli pomyliłeś kolejność, to też nic straconego.

W mailu, o odrzuceniu wniosku o zwrot prowizji, powinieneś mieć link do odwołania się od decyzji. Załączasz tam wiadomość od Kupującego, gdzie zrezygnował z zakupu oraz potwierdzenie zwrotu, jeśli środków nie zwracałeś poprzez Allegro Finanse.

oznacz moderatorów

MPik
#7 Wielbiciel#

Ok znalazłem - napisałem odpowiedź do zwrotu - dziękuje... fest to nie jasne jest i utrudnione ;-(

oznacz moderatorów