Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam problem z wystawieniem na licytację uszkodzonego laptopa. W tej kategorii jest wymagany powiązany produkt. Jak wybiorę produkt z listy to automatycznie uzupełnia mi ilość ram i dysk a chcę sprzedać sprzęt bez ramu i dysku. Jak to obejść?
@lajner Wrzuć tam w tego lapka najmniejszą kostkę RAM-u i dysk jaki masz😁
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
No właśnie się nie da bo z automatu dodaje 4GB/500GB.. 🙂
@lajner Hm, myślałem że te parametry, mimo że są obowiązkowe, są jednak edytowalne.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Niestety nie są, próbowałem to ugryźć z każdej strony. Allegro uznaje, że skoro taki jest produkt to parametry muszą być identyczne co jak wiemy ma prawo się nie udać na 1000 sposobów.
@lajner Widziałem takie sprzedaże. Masz opisaną specyfikacje produktu która jest narzucona. Może wystarczy napisać w opisie dużą grubą czcionką jak u niektórych, że uszkodzenie polega na braku tych elementów których brakuje i ewentualnie tego co też nie działa.
Ewentualnie że niektóre z podanych cech, składników specyfikacji urządzenia są niewidoczne i je wymienić co sprawia to urządzenie za uszkodzone 😉
Niby można tak zrobić ale jak trafię na dziwnego kupującego (a takich nie brakuje) to będę się szarpał i niepotrzebnie tracił zdrowie bo przecież zostawię im furtkę w postaci: "na liście parametrów było 4GB"...
@lajnerWedług mnie to bym to wytłumaczył w ten sposób, iż wszystkie parametry wypisane zostały zachowane wskazując autentyczny produkt jakim był laptop przed uszkodzeniem. Sam opis jest wskazaniem postaci uszkodzenia a jest nią brak wyszczególnionych części. Każdy kupujący sprawdza opis uszkodzonego towaru. Można jeszcze zrobić zdjęcia tych brakujących elementów a dokładnie samo tło bez nich, nie wiem czy to przejdzie, ale skoro mechanizm Allegro inaczej nie daje możliwości wskazywania postaci uszkodzenia to trzeba to jakoś obejść i robić po swojemu 😉 Ponadto, jeśli towar jest uszkodzony oraz nie działa to nie ma obowiązku dawania na niego jakiegokolwiek czasu gwarancji.