Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Przez przypadek sprzedałem przedmiot warty 399 zł za 1 zł. Mam jakieś prawa by się wycofać z tej oferty?
Pozdrawiam,
Tak możesz się powołać na błąd i wykorzystanie rażącego błędu.
Kupujący wpłacił już pieniądze i czeka na przedmiot.
Sytuacja była taka ze wystawiłem licytacje od 1 zł i przez błąd w opisie chciałem ją zakończyć. Potem chciałem ją wystawić na nowo. Niestety nie zauważyłem ze ktoś juz dał 1 zł.
Co teraz powinienem zrobić?
Jeśli licytacja to umowa ważna 😞 możesz olać ale licz się z konsekwencjami 😉
Ale po co pytasz co masz zrobić? Przecież wiesz, że tego nie wyślesz.
Pewnie zakończyłeś licytację bez odwołania ofert i wygrał klient co dał 1 zł, tu możesz powołać się na błąd na podstawie art. 84 § 1 i 2 Kodeksu cywilnego
No pytam się co mam zrobić ponieważ w życiu staram się postępować uczciwie.
Jeśli Allegro daje mi jakieś prawa lub w konsekwencji kodeks cywilny to chciałbym wcześniej wiedzieć.
@Piotrek_Gan Możesz powołać się na rażący błąd ( a jest rażący: 1 a 399) i odstąpić, ale musisz zwrócić pieniądze.
@pinsplash To nie przejdzie. Ustawienia niskiej ceny wywoławczej nie da się nazwać rażącym błędem - to jest zwyczajna praktyka mająca na celu przyciągnięcie klientów.
Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!
@Client:79179573 Miałbyś rację jakby aukcja/licytacja trwała do końca, anie była zakończona zaraz po..
Uczciwie byłoby sprzedać towar osobie, którą wskazałeś jako zwycięzcę aukcji za cenę, którą zaakceptowałeś.
Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!