Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry , mam pytanie dotyczące sprzedaży na rynkach dodatkowych które są dostępne na platformie.
Mianowicie jeśli nie będzie zainteresowania przykładowo na rynku czeskim moimi produktem na co wpływu jako sprzedawca nie mam . Czy portal allegro łączy zamówienia także z rynkiem polskim i obniża statystykę sprzedaży.
I kolejny problem dotyczy zwrotów. Kupujący dokonuje zakupu i postanowił towar zwrócić opis zwrotu . Nie pasuje mi. Jeśli kupujący zamawiają produkt który ma dokładny opis to co może takiej osobie nie pasować a nam sprzedawcą są obniżane statystyki . To kupujący popełnia błąd a sprzedawca za to odpowiada. Rozumiem jeśli jest wina sprzedawcy bo cos z produktem jest nie tak. Ostatnio miałem przypadek kupujący zakupił produkt który wykorzystał go i to za niemałą kwotę 2.300pln Produkt sprawny posłużył kupującemu tylko do postawienia diagnozy my nie jesteśmy wypożyczalnią towaru , a następnie dokonał zwrotu ze towar mu nie pasuje bo okazało się iż przyczyną awarii była inna wada