Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam na tą chwile wstrzymałem sprzedaż moich produktów CZ SK oraz Węgrzech ponieważ sprzedając jako firma osobie prywatnej wystawiam paragon z podatkiem vat 23% taki jak obowiązuje w naszym kraju do kasy fiskalnej nie można sobie dopisać innej stawki . Natomiast sprzedając już produkt firmie mogę wystawić fakturę tylko i wyłącznie z stawką vat 0 jeśli towar został wysłany do innego kraju niż polska. Jeśli towar sprzedany został firmie ale wysłany na adres magazyn w Polsce w takim momencie jesteśmy zobligowani do wystawienia faktury vat 23% także jako polski przedsiębiorca nie mogę wystawić faktury z inną stawką vat . Brak stawki 0 na portalu dla wybranego kraju jest problemem.
@AUDI-SW na innych rynkach możesz prowadzić sprzedaż B2B i wystawiać faktury ze stawką VAT 0%.
Gdy klient z kontem firmowym zrobi zakupy na business.allegro.cz, automatycznie przekażemy Ci informację o statusie VAT UE kupującego (na podstawie informacji z ogólnodostępnych rejestrów) wraz z danymi do faktury.
Status VAT podatnika może się zmieniać w czasie dlatego, zanim wystawisz fakturę, warto zawsze samodzielnie sprawdzić status kupującego w bazie VIES .