Dzień dobry, czy może ktoś mi pomóc... zaraz stracę SS i to z powodu że,
1.Średni czas odpowiedzi 0 pkt- mam brak pytań i wiadomości w Dyskusjach(z powodu braku nie można porównać)
2.Terminowe odpowiedzi 0 pkt - mam brak pytań i wiadomości w Dyskusjach
3.Regulamin i zasady 0 pkt - brak naruszeń regulaminu
4.Szybkie zwroty wpłat 0 pkt - 0 dni 0 godz. 0 min
5. Wysyłka w terminie 40/40 tylko 8 pkt mimo że wszystko wysyłane jest w terminie
6. I chyba najważniejsze Szybka wysyłka 0/160 (-63 pkt - 0,54%) W tej zakładce niestety mam ustawione dwa dni wysyłki, bo nie jestem w stanie zrobić tego szybciej ( kurierzy są u mnie pomiędzi 9 - 10 rano i później już nie przyjadą, a paczkomatów niestety w pobliżu nie ma (4km). Jestem SS nie mam żadnych "negów"
Jak rozmawiam z doradcą, otrzymuje tyko " suche regułki odpowiedzi" na pytanie o kontakt z kimś decyzyjnym, otrzymuje odpowiedz że nie ma takiej możliwości. Prowadzę sprzedaż od 18 miesięcy, ale mam już dosyć....
@Delikatesy4Lapy Żeby utrzymać tytuł Super Sprzedawcy, musisz spełnić wszystkie warunki. Nie ma tu wyjątków. Jest to zasada obowiązująca wszystkich sprzedawców.
Jeśli utracisz tytuł, możesz otrzymać go ponownie. Wystarczy, że poprawisz swoje wyniki w Jakości sprzedaży i spełnisz wszystkie warunki programu. Gdy to zrobisz, już następnego dnia rano przyznamy Ci tytuł Super Sprzedawcy.
Witaj. Ok, zgadzam się z mniejszymi punktami za szybką wysyłkę ( chociaż nie mam na to wpływu) ale kwestie "Dyskusji" których nie ma, bo nie ma problemów - tego już nie rozumiem...
Chciałem jeszcze nadmienić że przez to że nie mam żadnych dyskusji, właśnie dzisiaj straciłem 100pkt.
@Delikatesy4Lapy Bardzo dobrze, że w mierze Nierozwiązane Dyskusje masz 0 punktów, ponieważ w tej mierze przyznajemy wyłącznie punkty ujemne. Możesz dostać maksymalnie -500 punktów. Odejmujemy je w zależności od stosunku nierozwiązanych Dyskusji do liczby zamówień z ostatnich 30 dni. Wynik ten zaokrąglamy do pierwszego miejsca po przecinku i odejmujemy 20 punktów za każde 0,1% nierozwiązanych Dyskusji.
Tutaj możesz sprawdzić jak przyznajemy punkty w każdej z miar Jakości sprzedaży.
Ok, czyli za co mnie ukarano stratą 100 punktów ?
Przesyłam za co straciłem 100 pkt. Możesz mi to wytłumaczyć, bo nie jest chyba tak jak napisałaś wczesniej.
@Delikatesy4Lapy Pobierz raport, żeby sprawdzić szczegóły.
Pobrałem, w dniu dzisiejszym brakuje 100 pkt. za średni czas odpowiedzi wczoraj były mimo tego że nie było pytań. Wcześniej także.. (jak miała być odpowiedz, skoro nie było pytania?)
@Delikatesy4Lapy Odpowiedz szybko na pytanie od kupującego a jutro 100 punktów wróci... 🙂
Więc to tak działa.... dziękuje za radę. Pozdrawiam.
@Delikatesy4Lapy Wyniki dotyczą ostatnich 30 dni. Wyjątkiem są miary: Wysyłka w terminie i Szybka wysyłka. W ich przypadku uwzględniamy zamówienia, dla których w ciągu ostatnich 28 dni upłynął czas wysyłki lub przewidywany czas dostawy wyświetlany w ofercie w momencie zakupu – bierzemy pod uwagę tę datę, która jest późniejsza.
Dane aktualizujemy codziennie. Oznacza to, że codziennie zmienia się pula dni, które są brane pod uwagę. Ubywa dni, w których być może, wyniki były u Ciebie lepsze, co wpływało pozytywnie na statystyki i przez to teraz odnotowany jest spadek.
W tym artykule opisaliśmy jak działa Jakość sprzedaży i co znajdziesz w tej zakładce.
@nat_not Jakąż to zasadę łamał mój, i jak widzę nie tylko post, że go usuwasz?
@TechartGSM Przekazywane przez Ciebie wskazówki mogą skutkować naruszeniem naszych zasad lub ich obejściem, dlatego usunęłam cały dialog dotyczący tych praktyk, który pojawił się w tym wątku. Jeśli takie działanie się powtórzy, wpisy znów będą usunięte.
Masz tez inną drogę. Możesz mieć 2500 negatywów i robić z kupujących baranów i dalej Super Sprzedawcę. Wystarczy ze jesteś Allegro 🙂
Allegro odejmuje 500 punktów nie za nierozwiązaną sprawę tylko za opóźnioną odpowiedź w dyskusji. A mogłoby 10 000 ale Allegro jest łaskawe.
Wysyłasz w terminie , klienci zadowoleni więc o nic nie pytają . Nagle przesyłka Allegro Delivery ląduje nie tam gdzie trzeba , klient przychodzi paczkomat pusty . Zamyka paczkomat i system Allegro podaje przesyłka dostarczona 🙂 Klient rozpoczyna dyskusję gdzie jest przesyłka w sobotę . W niedzielę i poniedziałek wchodzę na stronę Moja sprzedaż nie ma wiadomości.15 minut po terminie odpowiedzi bęc - kara prawie 500 punktów . Czuję jak oszust . Wkraczam do akcji. Piszę reklamację do Allegro Delivery - odpowiedź - Przesyłka dostarczona w terminie / klient otworzył paczkomat DPD/ czyli klient odebrał 🙂 Kilka godzin później Allegro przesyła kupującemu informację że sprzedający nadał właśnie przesyłkę. Pytam więc szanownego Allegro co to za bzdury . Od prawie tygodnia przesyłka w rekach DPD .Cisza . Potem chwytające za serce - Nie zostawimy Pani bez pomocy. Drążyłem temat i znalazłem rozwiązanie . Na tym samym prawie adresie były 2 punkty DPD. Paczkomat i sklep. Kurier dał do sklepu a klientka dostała PIN do paczkomatu do którego zamawiała. Kto winny sprzedający. Jak napisałem odwołanie to mi odpisali że mogłem czytać wszystkie maile . I racja . Tylko co to ma wspólnego z równym traktowaniem
@TechartGSM Dziękuję, że zwróciłeś uwagę na ten wątek. Wyjaśnimy to, żeby nasz przekaz był spójny.
@nat_not Znajdziesz na tym forum 100 takich tematów, i 100 takich odpowiedzi jak moja dzisiaj. Zawsze było wszysyko OK. Nie raz osobiście tak samo odpowiadałem w takich wątkach. Aż pewnego dnia przychodzi Pani Natalia i problem się pojawia. Masz rację, ustalcie spójny przekaz. Możesz jeszcze ponadto zobrazować forumowiczom do jakich nadużyć, naruszenia czy obejścia jakich zasad może prowadzić odpowiedź na pytanie klienta. Zapewne nie tylko mnie to bardzo ciekawi.
@TechartGSM nie możesz pisać "ustalcie spójny przekaz" 🙂
w szczególności zabrania się umieszczania Postów i Materiałów:
k) których tematem są działania moderatorskie (tego rodzaju treści należy kierować drogą mailową na
adres spolecznosc@allegro.pl)