Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Podczas wystawiania książki i dodawania jej do katalogu allegro (książki dotychczas nie sprzedawano) pojawia się informacja o błędzie ISBN. Numer podaję na podstawie numeru wydrukowanego w książce. Potwierdziłem także w katalogu Biblioteki Narodowej i numer ISBN jest prawidłowy. Proszę o pomoc i naprawienie tego błędu tak aby było możliwe dodanie książki do katalogu i wystawienie oferty.
Książka to:
Matka Maria Teresa : mistyczka i charyzmatyczka naszych czasów - Józef Zielonka
ISBN: 8390727952
Poniżej ekrany:
to zdjęcie z książki:
i na koniec ekran z katalogu BN:
@rudybart wygląda na to, że podany ISBN nie jest poprawny. Liczba kontrolna się nie zgadza. Już weryfikuję Twój przypadek. Wrócę do Ciebie z informacją.
@Syrena_zT Dziękuję za odpowiedź, z ciekawości jak często zdarza się aby ISBN podany i wydrukowany w książce był niepoprawny?
@rudybart wbrew pozorom takie przypadki się zdarzają, chociaż ciężko mi powiedzieć z jaką częstotliwością. Zazwyczaj dotyczą małych wydawnictw i nakładów.
Poprosiłam o dodatkową weryfikację podanego ISBNu. Jeżeli okaże się niezgodny ze standardem rozwiązania są takie:
- zgłoszenie problemu do wydawcy, by ten nadał poprawny ISBN
- wystawienie książki w antykwariacie, gdzie nie wymagamy ISBNu
Nr ISBN jest fałszywy, w bazie ISBN nie ma takiej pozycji (tu masz wyszukiwarkę ISBN prowadzoną przez BN https://e-isbn.pl/IsbnWeb/start/search.html, katalog to co innego), tam są dane z książki).
Prawidłowy kod ISBN-10 to 8390727951 a ISBN-13 to 9788390727950
@pecela dziękuję bardzo za info o wyszukiwarce isbn - numer teraz działa!
@Syrena_zT wystawiania w antykwariacie unikam ponieważ są tam wyższe prowizje a dodatkowo ponieważ większość książek mam wystawionych w kategorii kultura i rozrywka, dzięki temu kupujący widzą wszystkie książki na jednym ekranie.
Kod 8390727951 niby należy do "Nasze dziecko a uzależnienia : poradnik dla rodziców i wychowawców / Ryszard Majer.", wydawnictwa "Communio in Christo" z Częstochowy.
Tu lepiej przyjąć, że wszystkie ich nr ISBN-y są lipne.
A tu info o wydawcy w systemie e-ISBN https://e-isbn.pl/IsbnWeb/start/publisher.html?publisherId=1000009889