Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
W tej mierze dostajesz punkty za zamówienia wysłane w dniu zakupu – im nadasz ich więcej, tym więcej punktów dostaniesz. Dlatego postaraj się tak zorganizować swoją codzienną pracę, aby nadawać zamówienia w dniu ich złożenia i opłacenia. Aby sobie to ułatwić, skontaktuj się z przewoźnikami i zapytaj o godziny graniczne, do których możesz nadawać przesyłki, aby wyruszyły w drogę jeszcze tego samego dnia. Godziny graniczne dla wybranych przewoźników możesz też sprawdzić na tej stronie.
A teraz Allegro jak takie mądre to nich mi odpowie co mam zrobić w takiej sytuacji.
Jeśli jakiś sprzedawca mieszka na zadupiu i ma najbliżej do jakiegoś punkt nadania paczek 20km to co ma robić jeździć co godzina z paczką aby utrzymać obecny poziom jakości sprzedaży?
Jeśli Allegro odpowie: "tak!" to ja Allegro odpowiem - kto mi zwróci za paliwo w dwie strony 40km?
2. W przypadku większej ilości paczek można zamówić kuriera ale... moje aukcje to mała ilość tylko 8 sztuk co 3 dni, licytacja.
Jeśli Allegro odpowie "Oczywiście musisz zamówić w tej sytuacji kuriera!" To ja Allegro odpowiem, - Panie Allegro zwrócisz mi Pan hajsik za przyjazd kuriera do jednej paczki DPD, za przyjazd kuriera do drugiej paczki UPS i do 3 ostatniej jednej paczki kuriera INPOST?
3. Ostatnie pytanie do Allegro
Dlaczego Allegro wprowadza rasizm i traktuje nas sprzedawców nie równo jak Białych (duże firmy) i Czarnych (małe firmy)? czy ja jestem gorszy? Dlaczego Allegro mnie zastrasza?
Ja po nocach teraz nie będę spał i wydam na leki fortunę, kto mi za to teraz zwróci?
Cytuje Allegro:
Jeśli Twój ogólny wynik jakości sprzedaży spadnie poniżej poziomu Neutralnego to:
@euphoria_art Miara "szybkiej wysyłki" jest sekcją dodatkową. Nie można w niej uzyskać punktów ujemnych, a jedynie dodatnie. Jest to sposób na ewentualnie uzyskanie dodatkowych punktów, a nie karanie sprzedawców, którzy nie mają możliwości nadawania przesyłek w ten sposób.
Większość zamówień składanych przez klientów jest po godzinach pracy lub po przyjeździe wybranego kuriera więc % takich szybkich wysyłek zawsze będzie niski. Opcja ogólnie jest zbędna bo nikt z niej nie korzysta, każdy nadaje jak może i jak deklaruje. Jak się uda wysłać szybko to tylko i wyłącznie dlatego że klient zamówił jeszcze towar przed przyjazdem kuriera. Po to jest deklaracja wysyłki aby klient wiedział kiedy otrzyma przesyłkę i nie potrzebujemy dodatkowych ''punktów" za "szybka wysyłkę" która w rozliczeniu ogólnym jest losowa i jednemu uda się wysłać szybko, drugiemu nie. U nas wysyłka np GLS jest na 100% w terminie, ale patrząc na szybką wysyłkę to już tylko 25%, reszta dostaw wychodzi podobnie.
Niestety "szybka wysyłka" i zdobywanie punktów nie przyspieszy nadawanie przesyłek. Fizycznie nie jest to możliwe.
Dodatkowo wliczanie tej opcji do tytułu super sprzedawcy zabiera sprzedającym możliwość posiadania takiego tytułu nie wspominając o tytule super+.
Jak zdobyć 160 punktów za "szybką wysyłkę"? Komuś się to w ogóle udało?
@Technoana da się , kiedyś zrobiłem eksperyment , przez tydzień jechałem pomiędzy 150 a max , ale to trochę kosztowne , a dodatkowe punkty nijak nie wpływają na pozycjonowanie i sprzedaż .
Ja rzadko przekraczam 30 a na jednym z kont (prywatnym) mam nawet 0 . Osobiście już dawno zrezygnowałem z udostępniania smarta i nie muszę ganiać po całym mieście by mieć szybkie nadanie . Mimo to jakość mi nie spadła i ciągle a klienci już też ocknęli się po nagonce na wykup smarta i widzą że nie jest on dla nich taki darmowy . Bez smarta klientów nie ubywa ,wystarczy mieć to co klient szuka a inni tego nie mają.
@Technoana Daj sobie spokój, bo to bardziej zależy od tego, kiedy wpadanie zamówienie, niż od tego, kiedy wysyłasz. A te punkty i tak na nic nie wpływają, jak słusznie zauważył kolega @mdrogeria
My akurat na to nie zwracamy uwagi bo utrzymanie tego na wysokim % nie jest możliwe i myślę że allegro szybko to usunie. Wysyłki robimy w godzinach w których pracujemy i max do godziny 14 każdego dnia. Wystarczy wysyłać w deklarowanych godzinach i jest ok.
Tylko to ich ocenianie za coś co jest ciężkie do zrobienia jest ciut niezrozumiałe.