Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kogo mam podać jako producenta jeśli towar jest zakupowany w Polsce od importera i jak go pytam o dane Producenta to patrzy na mnie jak na ... Twierdzi że towar jest produkowany tam gdzie na dzień dzisiejszy ma lepszą cenę i np. jeden produkt może być produkowany w kilku fabrykach. Mając kilka tyś. produktów nie jest w stanie tego określić. Czy nie można podać danych Importera na Polskę (przecież to on ściaga towar i za niego odpowiada). Jako sprzedający jaki mamy wpływa aby importer podał nam prodecenta (a tym samym zdradził swoje układy które wypracował)
@gooutlet Zgodnie z tym artykułem:
"Czy mogę wpisać siebie jako osobę odpowiedzialną za produkt na terenie Polski?
Jeśli producent lub dystrybutor nie wskaże żadnych innych danych – możesz podać swoje. Jako osoba odpowiedzialna będziesz mieć zobowiązania zgodne z unijnym prawem i będziesz odpowiadać za zgodność produktu z prawem Unii Europejskiej."
Zachęcam Cię do zapoznania z tym artykułem. Jest tam wiele pytań i odpowiedzi odnośnie chińskich producentów i produktów.
Ale czy w takim wypadku jak nie mam danych producenta to w to miejsce mam wpisać Importera i jego adres wraz z osobą odpowiedzialną?
Temat jest pogrzany jak lato z radiem.
My, jako importer z Chin nie mamy kontaktu z fabryką. Tam wygląda to inaczej.
Firmy pośredniczące zajmują się szukaniem kontaktów i towarów i nigdy, przenigdy tych danych nie udostępnią.
To dla naszej firmy jest trudny orzech, gdyż dodatkowo UNIA żąda dodatkowych protokołów i raportów kosztujących po 10.000 zł + kary za ich brak do 50.000 zł za raportowanie śladu węglowego od importu.
To jest jawna WOJNA gospodarcza z Chinami.
@gooutlet jeśli masz czas i cierpliwość - czytaj _>>>>>>