anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Upominania od allegro za zdublowane oferty

gsyART
#11 Animator#

Witam, wciągu ostatnich 3 dni dostałem 2 razy upomnienie za zdublowane oferty w kategorii licytacji co jest dla mnie bez sensu, rozumiem kup teraz ponieważ rzeczywiście niektórzy po xxx ofert spamią, ale licytacje?

Sprzedaje meble więc podam na najbardziej odpowiednim dla mnie przykładzie:

4 krzesła, wystawiam je osobno ponieważ uzyskam większą kwotę niż sprzedając je w komplecie, teraz nie mogę tego robić ponieważ allegro usuwa takie aukcje, powód:

Zakończyliśmy Twoje oferty, ponieważ naruszały nasze zasady. Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje.

Nie możesz opublikować więcej niż dwóch ofert dotyczących tego samego przedmiotu z parametrem stan “Nowy” w ramach tej samej podkategorii, niezależnie od liczby posiadanych przez Ciebie kont.

czyli co, osobą sprzedającym jako nowe znów "nóż w plecy " i trzeba wystawić jako powystawowe aby "nie naradzić się dla allegro"?

oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16

kostas11
#21 Demiurg#

@gsyART musisz teraz wystawić dwa, jak zejdą kolejne dwa i tak w kółko 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

gsyART
#11 Animator#

bez sensu, niektóre półki miałem po 10 ofert kończących się w tym samym czasie i każda była sprzedana... kolejne utrudnienia, ehh

wystawię 2 aukcje na 7 dni to sprzedam max 8 produktów a normlanie sprzedałbym 28...

po prostu trzeba znów kombinować i sprzedawać jako "powystawowe"...

oznacz moderatorów

Gosia7012022
#8 Zapaleniec#

A nie próbowałeś opcji: wystawiasz jako jedno krzesło, ale wybierasz opcję: sztuk 4? Wiem, że opcja z zaznaczaniem sztuk jest na Allegro lokalne, wiec raczej na zwykłym Allegro też powinna być - to się chyba nazywa "liczba przedmiotów" i tam wybierasz konkretną liczbę, czyli w Twoim przypadku 4. Klient może więc wybrać 1,2,3 lub 4 krzesła przy jednym zakupie

oznacz moderatorów

gsyART
#11 Animator#

nie da się tak zrobić w licytacji

oznacz moderatorów

agus38
#12 Orędownik#

To może wystaw tak:

Krzesło nr 1

Krzesło nr 2

Krzesło nr 3

Krzesło nr 4

i tak w kółko. Każdy tytuł będzie inny i raczej nie usuną tych aukcji, bo są różne 🙂

oznacz moderatorów

gsyART
#11 Animator#

właśnie allegro teraz powiązuje oferty "takie same" więc zmiana tytułu nic nie da:(

oznacz moderatorów

agus38
#12 Orędownik#

Nie do końca. My mamy po kilkanaście sztuk tego samego przedmiotu w jednej kategorii, różnią się zdjęciem, każdy przedmiot jest trochę inny ze względu na stan zachowania i nam aukcji nie usuwają, ale być może nie dotyczy to kategorii, w której sprzedaję (filatelistyka).

Spróbuj pomysłu z numerowaniem krzeseł, powinien się sprawdzić bo to nie siedzi żaden pracownik Allegro i nie sprawdza twoich aukcji jedna po drugiej, tylko śledzi to jakiś algorytm który porównuje tytuły, zdjęcia, kod Ean i co tam jeszcze mu wpisano.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@gsyART skorzystaj proszę z rad @agus38 przy weryfikowaniu powielonych ofert, bierzemy pod uwagę tytuł, cenę, miniaturkę i parametry (w tym EAN). Jeśli w którejś z tych danych będą różnice, oferty nie zostaną uznane za powielone. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

inter-chrom2
#7 Wielbiciel#

Witam 

Mam pokrowiec na fotele samochodowe  uniwersalny pasujący do wielu modeli aut , tych modeli aut jest ponad 100 . Wcześniej miałem  te modele wyszczególnione w  tytule oferty i wszystkie oferty zostały usunięte. Klienci wyszukują  pokrowców  po modelach aut  w tytule , mało która osoba  zaznacza by szukać po opisie  oferty.  Czyli moje oferty nie wyświetlą się klientowi  i mogę zawijać firmę bo nic nie sprzedam w takim razie, ponieważ nikt nie zobaczy nawet moich ofert.  To proszę mi powiedzieć w takim razie by klient wpisując   w wyszukiwarce  model auta  i niezaznaczany szukaj w opisie odnalazł moją ofertę. jak mam wystawiać teraz oferty ???

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@inter-chrom2 wszystkich sprzedających obowiązują takie same zasady, więc w przypadkach innych ofert również informacja o pasujących modelach będzie w sekcji "pasuje do" a nie w tytule ofert czy w kilkudziesięciu ofertach z takim samym produktem. 
Kupujący szukając ofert, pasujących do jego modelu wciąż trafi do ofert dostępnych na Allegro. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

e-autoparts_pl
#9 Pomysłodawca#

"tytuł, cenę, miniaturkę i parametry (w tym EAN)"
wiem, że wpis stary ale chyba cena nie ma znaczenia?
https://help.allegro.com/sell/pl/a/w-jakich-sytuacjach-oferta-moze-zostac-usunieta-lL5oexXxzSE

oznacz moderatorów

SWIATCZESCI
#7 Wielbiciel#

Witam! Od wczoraj na każdym firmowym koncie jest zakończonych po około 5 tys. aukcji co daje prawie 15 tys. zakończonych aukcji. Wina jest znowu jakiś wasz wewnętrzny problem czy o co tu chodzi? Jak do tej pory aukcje były czas aktywne i nie były dobulowane. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Teraz to tu cyrk się dzieje bo BOTy wyłapują dublowanie.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Teraz to zaczęła się walka z BOTAMI a walka jest nie równa bo one są zaprogramowane że zawsze mają rację ale patrząc z innej strony to taka selekcja ma jakiś sens bo klient nie lubi przeglądać setek stron z takimi samymi ofertami różniącymi się detalami w opisie jak również inni sprzedawcy którzy wystawiają swoje produkty pojedynczo mają szansę coś sprzedać .

oznacz moderatorów

SWIATCZESCI
#7 Wielbiciel#

Śmiech na sali już widać ze niektóre firmy nadają po kilka nowych numerów części i EAN'ów pewnie też tego samego produktu i wystawiają po 10 aukcji. 

oznacz moderatorów

mix-mce
#14 Krzewiciel#

ja miałem z setkę albo dwie usuniętych ofert wśród nich na szybko wypatrzyłem kilka które miałem tylko jedną ofertę z danym produktem więc boty niby powinny być dokładne ale jakiemuś zaznaczyło się "kilka więcej" ofert do usunięcia. Czekam aż program do obsługi ofert zsynchronizuje mi się z tym co jest na allegro i zobaczę wtedy ile mnie czeka roboty.

oznacz moderatorów