Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nadanie przesyłki pobraniowej z panelu Allegro (via Furgonetka).
W swoich ofertach posiadam opcje dodatkowe do zakupu, czyli np. zapakuj na prezent. płatna 5,00zł
Dokonując zamówienia przesyłki pobraniowej, do kwoty pobrania nie dolicza opłaty za usługi dodatkowe. Nie jest też możliwe edytowanie kwoty.
Zostaje nadanie paczki bezpośrednio przez stronę pośrednika, czy to jakiś bug, który można edytować?
@FalkenFrames Za przesyłkę w opcji pobranie masz ile?🤔- 30zł? Ok to twoja sprawa. Wysyłka z taką kwotą pobrania, powinna być już pakowana jako prezent.
Kolego, czy ja prosiłem Cię o ocenę, czy o odpowiedz na pytanie? Wsadzasz kij w mrowisko, tam, gdzie nie trzeba.
Ale wyjaśnię:
Na 30zł składa się:
- prowizja Allegro
- koszty opakowania
- dopłata za szybki przelew
- dopłata za ubezpieczenie.
Niejednokrotnie przesyłki pobraniowe mnie kosztują +/-30,00zł. Ja nie mam zamiaru do interesu dokładać. Inną politykę firmy prowadzisz?
To akurat (oprócz ubezpieczenia) jest niezgodne z zasadami określonymi w tym artykule; https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/zasady-i-regulamin/niedozwolone-doliczanie-dodatkowych-op...
Odpowiedź nie na temat. Sprzedawca NIE DOLICZA dodatkowych opłat, po dokonaniu zakupu przez kupującego, bo ten widzi, jaka jest cena wysyłki podana na aukcji. A jeśli uważa ją za za wysoką, to może sobie przecież kupić gdzie indziej, prawda ? A link opisuje dodatkowe opłaty doliczane PO ZAKUPIE...
Nie. Te zapisy;
Pobierz wyłącznie koszt przesyłki w rzeczywistej wielkości, w oparciu o cenniki firm pocztowych i kurierskich. Możesz zaokrąglić te koszty, aby ułatwić kupującym rozliczenie. Koszt przesyłki to zarówno podstawowe koszty przesłania przedmiotu, jak i opłaty za opcje dodatkowe oferowane przez pocztę i firmy kurierskie, na przykład ubezpieczenie.
Do ceny końcowej nie doliczaj kosztów związanych z przygotowaniem towaru do wysyłki, takich jak pakowanie czy obsługa. Te koszty powinny być wliczone w cenę przedmiotu.
Zabronione jest doliczanie prowizji Allegro lub prowizji za płatności kartą płatniczą.
dotyczą opłat doliczanych do wysyłki przed zakupem.
@FalkenFrames Jaki kij, jakie mrowisko? Moja polityka jest zgodna z regulaminem, dla tego wysyłam za 8,99 lub darmo w Smart. Kiedy ktoś wybiera- pocztę polską to płaci za przesyłkę według cennika, nie za karton,papier, taśmę itp. ponieważ nie mam ich w sprzedaży. Napisałem ci tylko że masz koszt 30zł, a także że to twoja sprawa. Jak dla mnie możesz wysyłać za 50zł i więcej. Nie masz się co oburzać, ani cokolwiek mi wyjaśniać, bo nie jestem na Allegro od wczoraj. Myślę że @xyz96 jaśniej ci to przedstawił.
Sprawa nie tyczy się moich kosztów nadawania przesyłek, a opłaty za dodatkową usługę, którą kupujący wskazał podczas zakupów. Dodaje screen. Proszę o odpowiedzi na temat.
W szczegółach do zamówienia jest adnotacja, ze zapłacono 0,00zł z 80,00zł, a list przewozowy opiewa na wartość 75,00zł.
@FalkenFrames Skonsultowałam Twoje zgłoszenie w oparciu o informacje, które tu podałeś. Zespół odpowiedzialny za proces nadawania przesyłek nie potwierdził błędów. Dlatego proszę, żebyś napisał w tej sprawie przez formularz, podając wszystkie dane zamówień, w których pojawił się ten problem. Pozwoli to ustalić co jest przyczyną nieprawidłowości.