dzien dobry, mam do Panstwa pytanie, mam ustawiony czas wysyłki natychmiast, i tak tez robię, dosłownie od 20 minut max do godziny umieszczam przesyłkę w paczkomacie lub automacie innych firm albo w punkcie nadania orlen paczki. Dzisiaj w statystykach jakosci sprzedazy odnotowałem spadek o 10 punktow ze wysyłki tylko w 50% są w terminie - jak to ustawić zeby wszystko bylo ok - czy lepiej nie wysylac tego samego dnia i nie drukowac etykiety jesli jest prawdopodobienstwo ze paczki kurier nie wyjmie? Wywawalo mi sie ze takie szybkie wysylki są propowane a tu zonk...
@Allgold_pl nie ustawisz bo nadanie liczy się w momencie wyjęcia paczki przez kuriera a że paczki allegro delivery są często wyciągane po dniu czy dwóch masz po punktach 😄
dziękuję - spodziewałem sie tego i nie wiem czy nie lepiej zamiast sie spinac i drukowac etykiete o 21 do zamowienia zostawic to na 7 rano i od razu wyslac
@Allgold_pl ważna jest też godzina graniczna w liczeniu punktów 🙂 ja mam wysyłak 24 H i godzinę graniczną 12:00 i wszystko co zamówione od 12:00 do 12:00 nadaję 😄
tylko ja chyba za świeżak jestem, albo nie moge znalezc tej funkcji aby graniczną godzinę ustawic wiec latam caly czas:)
@Allgold_pl godziny wysyłki tego samego dnia, możesz ustawić w zakładce Ustawienia dostawy, gdy przejdziesz do sekcji Ustawienia godzin składania zamówień. Więcej na ten temat, przeczytasz w tym artykule. Przed tym zachęcam do sprawdzenia godzin granicznych przewoźników, w Twojej okolicy - sprawdzisz to tutaj. 😊
Cześć, @Allgold_pl! Sprawdziłam Twoje statystki i widzę, że wszystkie paczki masz nadane terminowo (czyli zgodnie z Twoją deklaracją). Dla miary Wysyłka w terminie - masz max punktów. 😊 W przypadku miary Szybka wysyłka, tutaj zaliczamy zamówienia, które zostały wysłane w dniu złożenia i opłacenia zamówienia (bierzemy pod uwagę tylko zamówienia z deklaracją wysyłki natychmiast lub 1 dzień, oraz za czas wysłania uznajemy odbiór paczki przez kuriera). Dla tej miary, nie ma minusowych punktów.