Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kiedy i czy w ogóle będzie możliwe ustawienie w ofertach prawdziwych stawek VAT odpowiadających stawkom kraju z którego jest zakup ? Np. Anglia. Jestem tam płatnikiem VAT, 20 % . Allegro wymusza ustawienie stawki 23 % co wprowadza moich potencjalnych klientów w błąd. Hiszpania, 21% . Allegro ponownie twierdzi że 23... Itd...
Myślałem otworzyć sprzedaż międzynarodową ale póki co to nie bardzo widzę sens.
@eightbitclone2, przepraszam Cię za czas oczekiwania na odpowiedź. Allegro jako takie jest serwisem, w którym cena wyrażona jest brutto, a zwykłym użytkownikom (tym spoza Allegro Biznes) nigdzie nie są prezentowane stawki VAT - nie bardzo rozumiem, w którym miejscu wprowadzamy klientów w błąd.
Przy eCommerce VAT (czyli wąski zakres transakcji B2C - sprzedający spoza UE itd. ) VAT dla Polski naliczamy według stawki 23% lub innej (jeśli zadeklarowana), dla innych krajów UE według stawki podstawowej obowiązującej w danym kraju. Dla B2B mamy obecnie obsługę transakcji w Polsce.
Dziękuję za odpowiedź. To że odpowiedź , pomimo że konsultowana nadal jest totalnie bez sensu sugeruje mi że kompletnie nie macie o tym pojęcia i nie bardzo wiecie co robicie. JA tego uniknę ale szkoda mi ludzi którzy sie na to nabiorą.