Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Właśnie się dowiedziałem, że to Allegro będzie decydować czy dana firma istnieje czy nie. Ich wnikliwy, analityczny i niedościgniony jak Tommy Lee Jones w Ściganym dział Weryfikacji będzie decydował o losach wielu firm. Ale od początku...
Rano otrzymuje email:
"Dzień dobry.
Usunęliśmy Twoją ofertę, ponieważ naruszała nasze zasady. Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje.
Zaznaczony parametr “marka” w Twojej ofercie nie pokrywał się opisem przedmiotu lub nie był zgodny z rzeczywistością.
Opis oferty musi być spójny, tak aby nie wprowadzać Kupujących w błąd."
W związku z tym iż mam na kilku kontach sporo ofert, zawsze taka sytuacja może się zdarzyć. Wchodzę w zakończoną "na siłę" ofertę, sprawdzam i ... Firma podana, w opisie nic nie wprowadza w błąd, dla mnie wszystko OK. Postanowiłem wyjaśnić problem, bo wiadomo że:
Dalsze naruszanie zasad może doprowadzić do zawieszenia konta.
Wybieram chat i łączę się z konsultantem, podaje wszystkie dane i po chwili otrzymuje JAKŻE PROFESJONALNE UZASADNIENIE ICH DECYZJI:
10:49
agent
nasza weryfikacja wykazała, że w ofercie został błędnie podany parametr marka i "Prince Lionheart" nie jest w rzeczywistości marką przedmiotu
10:52
A co jest? Jaka to marka?
10:54
agent
to Pan jako Sprzedający powinien dokładnie wiedzieć jakiej marki/producenta jest oferowany przedmiot
10:55
To może im to wytłumaczcie
https://www.**piiip**.pl/dp/B004K4Q9BG
Prince Lionheart 2252 – mikser Versa Formula
10:56
https://www.**piiip**.pl/s?k=Prince+Lionheart&ref=bl_dp_s_web_0
Na pewno nie ma tej marki?
To chyba Wy jako zdejmujący ogłoszenia powinniście wiedziec czy jest taka marka czy nie?
10:57
agent
nasza weryfikacja wykazała, że nie jest to marka "Prince Lionheart", nie określamy natomiast jaka jest to marka w rzeczywistości
10:58
Przecież wysłałem bezpośredni link do miejsca zakupienia. Jak możecie sami stwierdzić że ta marka nie istnieje? Czyta PAn to co pisze?
10:59
agent
jeżeli posiada Pan dokumenty mogące potwierdzić, że oferowany przedmiot jest wspomnianej marki,to proszę je załączyć
Tak więc: nim wystawię usunięty przedmiot, powininiem przesłac dokumenty od ww firmy potwierdzające założenie przez nich działalności. Dział Weryfikacji Allegro zdecydował, że tej firmy nie ma i koniec.
Czy to jest normalne? Przecież ręce opadają.....
@ploma, potwierdzisz, proszę, czy chodzi o ofertę nr 12161553779?
Tak, chodzi o tą ofertę.
@Client:94057046, dziękuję. 🙂 Mogę jedynie potwierdzić, że oferta została usunięta na zgłoszenie od oficjalnego dystrybutora.
1) wcześniej nikt nie wspomniał o oficjalnym dystrybutorze - tak więc to dla mnie nowość
2) na jakiej podstawie oficjalny dystrybutor usuwa ofertę? Na podstawie swojego widzimisię? Na podstawie zdjęcia stwierdza, że to podróbka? Cały asortyment jaki posiadamy pochodzi z legalnego źródła z **piiip**. Oczywiście posiadamy na tą fakturę zakupową.
3) Dlaczego Allegro nie wyjaśnia sprawy ze Sprzedającym, tylko jak zwykle zdejmuje aukcje, "wlepia" ostrzeżenie a na czacie pracownik mówi o innej firmie? Kompletny brak poszanowania stosunków na linii Allegro-Sprzedający
4) Proszę o podanie różnicy (tudzież innych dowodów) na podstawie której stwierdzono, że sprzedawany produkt NIE JEST TEJ FIRMY.
Zdjęcie oryginalne
Zdjęcia realne:
@ploma, niestety w tej sprawie nie mogę powiedzieć Ci nic więcej. Reagujemy w przypadku zgłoszenia od uprawnionego podmiotu, co też miało miejsce. Powyższa informacja musi być wystarczająca.
@mr_oma Proszę zatem zarejestrować skargę na to, że moderator obsługujący takie zgłoszenia dopuścił się zwykłego kłamstwa. Skoro nie zaszedł żaden problem z marką, a oficjalny dystrybutor zgłosił problem to po co na czacie piszecie, że dany produkt nie jest określonej marki? Temat wyjaśniłby się szybciej, gdyby na czacie napisano to samo, co pani w tym wątku.
No właśnie,
Tak wygląda z Wami rzeczowa dyskusja. Dotyczy to wielu aspektów: usuwania ogłoszeń, negatywnych komentarzy itp. Zawsze kończy się tak samo: nie mogę powiedzieć/nie mogę nic zrobić....
@ploma "Dział Weryfikacji Allegro zdecydował, że tej firmy nie ma i koniec."
Nie to mówi osoba na czacie. Marka istnieje, sprzedawany przez ciebie przedmiot nie jest tej marki. Oferty nie widziałem, więc nie wiem na ile jest to prawda.
Masz rację. Źle zrozumiałem konsultanta. Co nie zmienia faktu, że nie mam bladego pojęcia jak DZIAŁ WERYFIKACJI stwierdził, że mieszadełko za 29,90 zł nie jest tej firmy. Chętnie wkleję zdjęcia z usuniętego ogłoszenia, tylko nie wiem czy jest taka mozliwość.