anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Uwaga na błąd: KALKULATOR PROWIZJI po zmianie Smart! na 49,90 PLN od marca 2026

www_e_sklep_pl
#12 Orędownik

UWAGA! Zgłosiłem błąd KALKULATORA PROWIZJI.

Informatycy analizują i może naniosą poprawkę, ale uważajcie na błędne wyliczanie prowizji dla włączonej opcji SMART w kalkulatorze dla przedziału wartości między 45,00 a 49,89 zł!

W zasadzie to chodzi o to, że dla powyższego przedziału tabelka nie pokazuje prowizji Smart.

Piotr
oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@www_e_sklep_pl 

Gdzie zgłosiłeś ten błąd?

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

www_e_sklep_pl
#12 Orędownik

@gdvorek  napisał(a):

@www_e_sklep_pl 

Gdzie zgłosiłeś ten błąd?

BOK ALLEGRO:

zgłoszenie nr "59919561" [ ref:!00D240aE05.!500Ti0hxEPZ:ref ]

Piotr
oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@www_e_sklep_pl 

Dzięki. Mogę potwierdzić, że sprawa jest konsultowana i z mojej strony nadam jej priorytet, bo temat jest dość istotny. Gdybyś dostał od nas odpowiedź mailowo w tej sprawie to będę wdzięczny jak dasz tu znać co udało się ustalić.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

www_e_sklep_pl
#12 Orędownik

@gdvorek  napisał(a):

@www_e_sklep_pl 

z mojej strony nadam jej priorytet, bo temat jest dość istotny. 

Dziękuję Grzesiek! Rzeczywiście chwilę trwało, zanim BOK Allegro załapał, że jest błąd, bo w korespondencji najpierw mnie informowano, że nastąpiła zmiana progu Smart, potem gdzie mogę o tym poczytać, a dopiero teraz dostałem info, że sprawa przekazana do informatyków.

W zasadzie rozwiązanie jest proste: NA TĘ CHWILĘ WYŁĄCZYĆ OSTATNIE ZMIANY! Niech kalkulator działa po staremu, czyli od progu 45,00 zł.

Następnie dopiero ostatniego dnia działania starego Smart, czyli gdzieś w marcu 2027, powinno się wdrożyć przełączenie na 49,90. To nie jest chyba skomplikowana zmiana?

Na logikę: kalkulator działa tak samo dla kwoty 49,90 PLN, jak i dla 45,00 PLN, zatem powinien na razie działać po staremu. Próg 49,90 ma znaczenie wyłącznie dla kupujących, którzy kupili "nowy" Smart. Dla Kalkulatora nie ma ten próg żadnego znaczenia.

Piotr
oznacz moderatorów

www_e_sklep_pl
#12 Orędownik

Dla SPRZEDAWCÓW, którzy w skrócie chcą wiedzieć o co chodzi, załączam fragment wiadomości do Allegro (z obrazkami pokazującymi przykłady):

-------------

Załączam zrzuty ekranu dla następujących wartości:
[wartość towaru + wartość przesyłki + checkbox Smart]

1. 44,99 zł + 10 zł + Smart niedostępny (OK)
  2. 45,00 zł + 10 zł + możliwy Smart (OK)
  3. 45,00 zł + 0 zł (pole nieaktywne po włączeniu Smart) + włączony Smart (BŁĄD)
  4. 49,89 zł + 0 zł (pole nieaktywne po włączeniu Smart) + włączony Smart (BŁĄD)
  5. 49,90 zł + 0 zł (pole nieaktywne po włączeniu Smart) + włączony Smart (OK)

AD.1.

Screenshot_69.jpg

AD.2.Screenshot_70.jpg

AD.3

Screenshot_72.jpg

AD.4

Screenshot_73.jpg

AD.5

Screenshot_74.jpg

Piotr
oznacz moderatorów