Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
OSTRZEŻENIE
[edycja]
Powyższy "kupiec" kupił ode mnie towar przez "kup teraz" i nie wywiązał się z zawartej Umowy Kupna-Sprzedaży
-zero kontaktu ze Mną jak i z obsługą allegro (choć bywał w tym czasie na swoim koncie)
-po interwencjach obsługi allegro już nie loguje się na swoim koncie.
To jest chyba zabronione żeby podawać dane kupującego.
poważnie?
Miał pełne prawo się rozmyślić - i się rozmyślił. Czasy, kiedy kupujący dostawał ostrzeżenie za brak sfinalizowania transakcji, to prehistoria. Dzisiaj to Ty możesz dostać ostrzeżenie za nękanie niedoszłego klienta żądaniami zapłaty.
Wniosek o zwrot prowizji złożyć, a towar wystawić z powrotem. Tyle możesz zrobić.
-odsyłam do regulaminu allegro,jak za mało to do K.c.
-wytłumaczę jak coś nie będzie zrozumiałe.
ps. świnek z Panią lub Panem nie pasałem.
Drogi Panie Zgibniewie ( cóż za oryginalne imię) trafił Pan na forum społecznościowe a tutaj przyjęte jest zwracanie się do siebie per Ty.
@Kasiulki2 wyobraziłam sobie jak pasiemy razem świnki 😂🤣
-w niektórych społecznościach przyjęte jest też bekanie i **piiip**zenie przy stole...
@Zgibniew13 Szanowna/y Pani/Panie (ale zgrzyta, nieprawdaż?)
Nick użytkownika allegro czasem sugeruje jego płeć, czasem bywa mylący co do płci, a czasem niczego nie sugeruje (jak np. Client123...do n, czy abc69). Wobec powyższego nie zawsze wiemy, kto dany nick sobie przypisał. Przykład pierwszy z brzegu (pozdrawiam Brzeg 😊 ) szymela54 - czy to sędziwa matrona otoczona wianuszkiem prawnucząt, czy też młody wikary tuż po święceniach? Jak zatem doń się zwracać na forum: czcigodna pani, czy wielebny ojcze?
Problem (jak już ktoś wspomniał wyżej) rozwiązuje zwracanie się do siebie per "ty" bez względu na wiek, płeć, profesję, pochodzenie czy status społeczny (i nie ma to nic wspólnego z nieobyczajnym zachowaniem się przy stole). Tak też zwracamy się do moderatorów i vice versa, chociaż z moderacją również nie pasaliśmy nierogacizny, ani choćby drobiu (a szkoda, bo może byłoby to ciekawe doświadczenie 😃).
Użycie tej bezpośredniej formy komunikacji w żadnym wypadku nie świadczy o braku wzajemnego szacunku; jest jedynie wygodnym i słusznym uproszczeniem.
Tak że ten; poluzuj rajstopy. 🙂
ale "głębia"
Kaliope_Brzeg - cóż za oryginalne imię Droga Pani.
Poczytaj tutaj, co należy (i co można) zrobić:
Na samym końcu, wypowiedź moderatorki Allegro, w zielonej ramce.
-ponownie odsyłam do regulaminu allegro i K.c.
Możesz napisać co oznacza K.c.
pewnie kodeks cywilny