anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

W Allegro Delivery nie działa składnik, który nazywa się DPD

Pengano
#13 Ambasador#

Być może w innych rejonach działa, ale u mnie w Centrum Warszawy kurier wyraźnie zapowiedział, że nie będzie realizował zleceń podjazdu z Allegro Delivery. Każdy inny kurier działa w naszym rejonie sprawnie i odbierają nawet zlecenia popołudniowe. DPD zapowiedziało ostro, że paczki mogą odbierać jedynie następnego dnia i jedynie poza godzinami pracy sklepu. Czyli proponują odbiór następnego dnia 8:00-9:00, podczas gdy sklep otwieramy od 10:00 do 18:00. Kurier jest stale w okolicy 300 metrów, ale nie ma czasu na takie głupoty jak obsługa Allegro Delivery. Mają ważniejszych klientów.

Proszę więc o odłączenie DPD od usługi Allegro Delivery.

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

fox_paws
#15 Entuzjasta#

@Pengano Możesz nadawać w automacie One Box

oznacz moderatorów

Pengano
#13 Ambasador#

Dzięki, ale nie mogę. Nic to nie da. Allegro wymaga wysyłki tego samego dnia co zamówienie. Jeśli oferują podjazd kuriera 14:00-16:00 to niech pilnują aby to działało. Każdy inny punkt odbioru, automat nie nadaje się, bo paczki tam zaniesione także będą oczekiwały na nadanie do następnego dnia, a tu chodzi o nadanie w dniu zamówienia.

DPD ma jakąś schizofrenię. Oferują dla Allegro usługę odbioru paczki 14:00-16:00, a kurierowi płacą za pracę tylko do 13:00, z czego z uwagi na trasę tylko godziny 8:00-9:00 nadają się do odbioru.

oznacz moderatorów

fox_paws
#15 Entuzjasta#

@Pengano Nie wymaga. Wyłącz wysyłki tego samego dnia przez One Box DPD

oznacz moderatorów

Pengano
#13 Ambasador#

Allegro wymaga wysyłek tego samego dnia co zamówienie. Jak nie wysyłasz, to dostajesz kary punktowe w ocenach jakości, jak dostajesz kary, to Twoje ogłoszenia lądują na setnej podstronie i kończysz działalność na Allegro, bo pies z kulawą nogą tam nie zajrzy. Jeśli można wyznaczyć odbiór 14:00-16:00, to powinien on się odbyć w tych godzinach. Jeśli się nie odbywa wcale to należy coś naprawić. Proste.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Pengano borykałem się z tym samym problemem , ale rozwiązałem go ,wystarczy ruszyć głową , uprzedzę jednak Twoje pytanie ....nie .... nie podam Ci tego na tacy .

oznacz moderatorów

Pengano
#13 Ambasador#

Mam kilka rozwiązań, aby wysyłać tego samego dnia jak wymaga Allegro. Kluczowe jest to, aby zamówienia przychodziły rano, a nie wieczorem. Czyli obniżamy ceny rano, już od północy, a podwyższamy po południu i wieczorem, aby przesunąć większość popytu na godziny poranne. Można dodawać prezenty dla zamówień przedpołudniowych i nocnych. Można też wyłączać oferty w godzinach dla których wysyłka tego samego dnia jest niewykonalna. Można też ochrzaniać za nie wywiązywanie się z terminów odbiorów paczek. Wszystkie te sposoby mają znaczenie.

oznacz moderatorów

fox_paws
#15 Entuzjasta#

@Pengano Nie wysyłam tego samego dnia ani DPD, ani UPS, ani Orlenów i mam poziom Super+

oznacz moderatorów

Pengano
#13 Ambasador#

Przy małych rzeczach to realne. Przy podłużnych przedmiotach >64cm trudniej.

oznacz moderatorów