Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
W niedzielę 28.09.2025 została wpłacona pierwsza wpłata a do dzisiaj wszystkie za sprzedaż wszystkich aukcji. Razem 758 zł jest cały czas na koncie Allegro. Jednak już dzisiaj otrzymałem informację, że wpłacić prowizję do 14 bm. Pierwszy raz spotykam się z taką sytuacją w Allegro, jestem od 2008 roku
@ojciec2008 jeśli w ofertach przewidywany czas dostawy jest dłuższy, niż 10 dni kalendarzowych możemy wstrzymać wypłatę na okres stanowiący sumę:
Pieniądze możemy wstrzymać maksymalnie na 45 dni.
W Twoich ofertach przewidywany czas dostawy to 14 – 16 dni, dlatego wypłata jest opóźniona.
Tutaj więcej informacji na ten temat.
Witam. Przeczytałem informację. Allegro na przestrzeni lat wszystko o mnie wie. Nigdy nie wystawiłem aukcji na 14-16 dni, a dostawa była zawsze na jeden dzień, i "natychmiast". Pierwszy raz nie odznaczyłem tej opcji i jest kara. Kupujący otrzymali zamówione przedmioty i już nawet wystawili pozytywne komentarze. Czy w takiej sytuacji mogłem przetrzymać wygrane aukcje na 14-16 dni i nie wysyłać zgodnie z zapisanym regulaminem w firmie Allegro ?
@ojciec2008 To nie jest kara, a tak działa nasz system. Ma to zapobiegać sytuacjom, w którym sprzedawca otrzymuje środki, a klient pozostaje bez towaru. Tak, jak wyjaśniła już wyżej Monika, w Twoich ofertach przewidywany czas dostawy to 14-16 dni - w takim wypadku jest to standardowa procedura. Jeśli nie chcesz czekać na późniejszą wypłatę środków, to możesz ustawić krótszy deklarowany czas wysyłki.