anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

W opisie Twojej oferty zawarte były dane kontaktowe

PH-us-cars
#8 Zapaleniec

Powtórnie wystawiam ofertę i jest usuwana: 

Przyczyna!

Zgodnie z regulaminem (załącznik nr 2, artykuł 1, punkt 1.10) oferta nie może zawierać reklam, treści promocyjnych i ogłoszeniowych oraz innych elementów ułatwiających zakup towarów i usług poza Allegro.

Usuń z opisu dane kontaktowe, informacje dotyczące przelewu lub też numeru rachunku bankowego.

Nie znajduję żadnych swoich danych w opisie aukcji 

Jedynie są wpisane dane  - Osobą odpowiedzialną jest podmiot gospodarczy z siedzibą w UE odpowiedzialny za określone obowiązki dotyczące zgodności produktu.

Nazwa:
PH uxxxxxxxxxxxxxx Kraj:
PL Adres:
Gieryxxxxxxxxxxxxx Email:
ph.us.cars@xxxxxxxxx

oznacz moderatorów
19 ODPOWIEDZI 19

Sa_nova
Moderatorka Allegro Gadane

@PH-us-cars podasz proszę przykładowy numer usuniętej oferty ze względu na dane kontaktowe? 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@PH-us-cars do umieszczenia danych GPSR są 2 dedykowane zakładki , nie możesz tego umieszczać w opisie produktu .

oznacz moderatorów

PH-us-cars
#8 Zapaleniec

W opisie nic nie było - ne aukcji 8313796681

oznacz moderatorów

PH-us-cars
#8 Zapaleniec

i jeszcze nr 8132991513

oznacz moderatorów

Sa_nova

@PH-us-cars dziękuję! Już działam, żeby wyjaśnić sytuację. 😉

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

PH-us-cars
#8 Zapaleniec

Aukcje wystawiłem ponownie teraz to nr nr: 17871052788, nr: 17870944294

oznacz moderatorów

TechartGSM
#14 Krzewiciel

@PH-us-cars "uzgodnij szczegóły!" hmmmmm... 🙂

oznacz moderatorów

Sa_nova

@PH-us-cars oferty zostały usunięte przez zawartą informację w opisie "uzgodnij szczegóły!" - jest to traktowane jako zachęta do kontaktu przed złożeniem zamówienia, a jest to niezgodne z regulaminem. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

SKiL-PC
#11 Animator

Tam u was juz kogos pogielo do kwadratu. Tak sracie gaciami ze nie daj boze ktos zrobi transakcje poza allegro i nie zgarniecie prowizji ze szok. Ja tez sprzedaje towar elektroniczny i czasami kontakt przed zakupem jest wskazany, kupujacy kupuja jak leci maja w d... czy pasuje to do ich sprzetu i pozniej kilkadziesiat zwrotow za ktory placimy my sprzedajacy, ale sami na siebie bicz krecicie, wybijecie taka ilosc sprzedajacych ze upadniecie od tego i tyle. 

oznacz moderatorów

PH-us-cars
#8 Zapaleniec

Dziękuję za wyjaśnienie, dostosuję się pomimo, że jest to dla mnie nie zrozumiałe działanie!

Dużo prawdy jest w słowach @SKiL-PC,  a z praktyki wiem jak nieodpowiedzialnie kupujący klikają i zwracają zakup nie licząc się z konsekwencjami dla sprzedających, bo mają takie prawo! Namawiam jednak decydentów Allegro by zaufali społeczeństwu… i nie traktowali  każdego obywatela odprowadzającego podatki jak ….

Aukcje zostaną poprawione!

Jeszcze raz dziękuję za wyjaśnienie w sprawie kasowania aukcji

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@PH-us-cars allegro ogranicza prawa konsumenta o tym wiadomo od dawna

ograniczając kontakt z stronami kupna sprzedaży

jest wiele produktów i towarów, do których kontaktu przed zakupem jest wręcz wymagany,

bo ogranicza to przyszłe zwroty, czy awantury

do tego jest to mocno nieekologioczne

oznacz moderatorów

PH-us-cars
#8 Zapaleniec

Niestety witam ponownie, dzisiaj zacząłem poprawiać aukcje i zostały od razu zakończone po poprawieniu opisu "uzgodnij szczegóły"

Aukcja nr 17871052788, 17871005351

Dalej informacja o opisie - 

"W opisie Twojej oferty zawarte były dane kontaktowe."

O co tu chodzi????

czy mam wystawić ofertę bez opisu w ogóle

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@PH-us-cars  a może bo uznał, że to jest adres🤔 "Road King, Street Glide" 😉

oznacz moderatorów

PH-us-cars
#8 Zapaleniec

He he , ale tak naprawdę mi nie do śmiechu. Jeż wystawiłem aukcję w opisie tylko ze zdjęciem, bez słowa co to jest. 

oznacz moderatorów

PH-us-cars
#8 Zapaleniec

Nr oferty usuniętej przed chwilą 17873305888 - sprawdzałem kilka razy tak nic nie ma co by było o W opisie Twojej oferty zawarte były dane kontaktowe."

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@PH-us-cars już to weryfikuję, wrócę do Ciebie z informacją. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

PH-us-cars
#8 Zapaleniec

Ponowne problemy - cytuję email który otrzymałem:

W opisie Twojej oferty zawarte były dane kontaktowe.

Zgodnie z regulaminem (załącznik nr 2, artykuł 1, punkt 1.10) oferta nie może zawierać reklam, treści promocyjnych i ogłoszeniowych oraz innych elementów ułatwiających zakup towarów i usług poza Allegro.

Usuń z opisu dane kontaktowe, informacje dotyczące przelewu lub też numeru rachunku bankowego.

Chodzi o oferty:

nr aukcji 16509127962

nr aukcji 16509120161

nr aukcji 16509106889

Dlaczego usuwane właśnie w tej kategorii ? 

Co jest powodem?

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@PH-us-cars przepraszam za tak późną odpowiedź. @KOGIEL_T dziękuje za Twoją czujność i zwrócenie uwagi na brak odpowiedzi. 
Na zdjęciach w ofercie znajdowały się dane kontaktowe, zostały one jednak usunięte przed zakończeniem oferty. W związku z tym wycofaliśmy wszystkie sankcje wobec ofert podjęte w dniach 08 - 09.09. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

PH-us-cars
#8 Zapaleniec

Niestety, przykro mi to stwierdzić ale mijamy się z prawdą. Nie wystawiam zdjęć z jakimikolwiek danymi i to nie jest ta przyczyna usunięcia tych aukcji!

Odpowiedź z zespołu allegro w tych aukcjach była dla mnie nie zadawalająca... - oto treść:

Odpowiedz na zgłoszenie 53915347 - Anulowaliśmy działanie na podanych ofertach. @Kamil.....Zespół Allegro.

Nie wiem jaka będzie przyczyna w innym rozpoczętym wątku - też z usunięte aukcje ujawnionymi danymi sprzedającego, ale ja poniekąd mam swoją wizje i przyczyn usuwania aukcji przez bota (sztuczną inteligencje). Przyczyną jest zakładka: Odpowiedzialność za produkt - Osoba odpowiedzialna w UE - są tu podane moje dane, telefon, email. 

W przypadku wystawienia przedmiotu - Stan - "używany" wypełnienie w zakładki - Osoba odpowiedzialna w UE jest opcjonalne ale sztuczna inteligencja traktuje to jako ujawnienie danych i usuwa aukcje - to moja teoria.

Pozdrawiam wszystkich a od Moderatorów Allegro proszę o rzetelność w rozwiązywaniu naszych problemów.

oznacz moderatorów