Od 14 kwietnia nie połączysz ofert w wielowarianty ofertowe, a kupujący będą widzieć wyłącznie warianty produktowe.
Zmiana ułatwi Ci zarządzanie wariantami. Wariantów produktowych nie musisz samodzielnie tworzyć ani utrzymywać. Sprawdzisz je w zakładce Mój asortyment. W każdej chwili możesz też zgłosić do nich zmiany.
Nie stworzysz ani nie zmienisz wielowariantów ofertowych.
Czy ktoś wytłumaczy mi o co chodzi? Obecnie mogę tworzyć w zakładce oferty wielowariantowe taką ofertę. Czyli teraz ta opcja zniknie. Ale będą warianty produktowe. Czyli co? Mam już dość tych zmian.
@petinek_pl wszystkie informacje o wariantach produktowych znajdziesz w naszych artykułach np. tutaj oraz tutaj.
@_HolaOla_ mam dość odsyłania do linków, mózg się lasuje po czytaniu pierwszych zdań, prosze o krótkie konkretne wytłumaczenie różnicy tutaj na forum.
@petinek_pl bardzo proszę, krótko i treściwie: odchodzimy od ofert połączonych w wielowariantowe, czyli od zbiorów połączonych ze sobą ofert tego samego produktu w różnych wariantach. Natomiast od 14 kwietnia przechodzimy na warianty produktowe, które tworzymy automatycznie na podstawie naszego katalogu produktów. Dzięki temu łączymy wszystkie dostępne na Allegro warianty danego produktu i wyświetlamy je w ofertach.
@_HolaOla_ czyli klient dalej będzie widział to samo czyli różne warianty produktu na karcie produktu ale sprzedawca nie będzie mial juz opcji tworzenia grup tylko wy to bedziecie robic sami o to chodzi? Roznica polega na tym ze sprzedawca juz nie utworzy wariantów sam? I skad bedziecie wiedziec jak je łączyc skoro nie raz mają inne eany i kody?
Cześć, @petinek_pl. Klient będzie widział warianty produktowe tak jak do tej pory. Warianty produktowe tworzymy automatycznie na podstawie danych dostępnych w Katalogu Produktów. W zakładce Mój asortyment możesz sprawdzić warianty produktu dla każdej oferty i w razie zastrzeżeń zaproponować w nich zmiany.
Tak średnio to działa. A nawet wcale. Wcześniej miałem warianty wagowe danego produktu i działało to dobrze. Teraz system sobie połączył wszystkie produkty z danej kategorii w jeden wariant i wyświetla oferty w sposób losowy. Klient patrzy na produkt A w wersji 100g, wyświetla mu się wariant 500g, a jak kliknie to się okazuje, że to produkt B. I potem jak nie doczyta to jak zwykle będą pretensje do sprzedającego, że on nie to chciał kupić.