anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Weryfikacja kupującego - niecenzuralne zachowania kupujących..

techkom_info
#8 Zapaleniec#

Co jakiś czas trafiają się kupujący: Client:xxxx . W niektórych przypadkach poziom kultury (a zapewne także  inteligencji) takich osobników jest bardzo daleki od ogólnie przyjętych norm. zapewne cześć z nich jest po prostu dzieciakami które dostały kartę od rodzica żeby zrobić zakupy. 

1. Jak Allegro weryfikuje takich delikwentów.

2. Umowa sprzedaży zawarta z nieletnim nie jest wiążąca w świetle prawa.  Co w takim przypadku?

3. Jako sprzedający musimy zachować poziom kultury bo dostaniemy bana od Allegro, mimo że kupujący obraża nas wielokrotnie w rozmowie/ dyskusji to musimy go traktować jak święta krowa.. ? (polecam dyskusję z Client:115602037 na naszym koncie )
Kiedy to się zmieni , jakie macie plany na usprawnienie etapu weryfikacji klienta i jego działań na allegro ?

4. Pojawiają także bardzo kłopotliwi klienci którzy już  "z urzędu "  mają problem i są roszczeniowi. Jako sprzedawcy jesteśmy weryfikowani pod tym kątem bardzo skrupulatnie (system oceniania SPRZEDAŻY). Żądam aby wśród grona kupujących także istniał jakiś mechanizm weryfikacji ich zachowań na portalu, i uważam że nie jestem jedyny w takich oczekiwaniach.  Jakie działania w tym kierunku planujecie podjąć, aby obie strony transakcji na portalu mogły czuć satysfakcje z dostarczanego przez Was narzędzia.?

Piotr

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@techkom_info Konsultuję Twoje zgłoszenie z odpowiednim zespołem. 

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

techkom_info
#8 Zapaleniec#

Czy ktoś zajął się ta sprawą ? Gość jest niezrównoważony. Dyskusja dalej trwa, klient wypluwa w niej różne epitety na nas, nikt mu nie nawet od Was nie odpisze , nie mówiąc o zablokowaniu  konta. Czytają to uczniowie pierwszej klasy, którzy uczą się u nas zasad ecommerce i jako pierwsze wskazali na co? ano na opieszałą reakcję obsługi portalu. Ciężkie, ale prawdziwe...

Ponawiam pytanie:

1. Kiedy zadziałacie w tej sprawie?

2. Kiedy zaczniecie  weryfikować i UPOMINAĆ / BANOWAĆ takich kupujących.

PK

oznacz moderatorów

techkom_info
#8 Zapaleniec#

Witam, konsultacje cały czas trwają ? prawie jak NFZ działacie ...

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@techkom_info Bardzo mi przykro, jednak wciąż czekam na odpowiedź. Skierowałam również osobną sprawę w kwestii prowadzonej obecnie dyskusji ze wskazanym wyżej klientem. 

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@techkom_info Wracam do Ciebie z odpowiedzią. 

Spodziewam się, że moja odpowiedź nie będzie dla Ciebie satysfakcjonująca i jest to spowodowane tym, że takie kwestie, jak i sposób weryfikacji oraz podejmowane działania należą do procedur wewnętrznych. 

Konta "junior" mogą dokonywać zakupów, więc potrzebowałabym konkretnych informacji, jaki to przypadek, czego i kogo dotyczy. 

Jeśli chodzi o wulgarne zachowania ze strony kupujących to tutaj regulamin Art. 10.1 Regulaminu Allegro.

Każdego obowiązują zasady opisane w tym punkcie.
Zdajemy sobie sprawę, że niektóre trudne sytuacje mogą wywoływać emocje, jednocześnie nie zgadzamy się na używanie w Allegro słów wulgarnych lub powszechnie uznanych za obraźliwe.

Zgodnie z art. 10.1 Regulaminu:

"Wszelkie działania podejmowane przez Użytkownika w ramach Allegro powinny być zgodne z dobrymi obyczajami oraz obowiązującymi przepisami prawa, w tym dotyczącymi ochrony praw konsumenta. Użytkownik nie może podejmować działań, które negatywnie wpływają na bezpieczeństwo funkcjonowania Allegro lub szkodzą Użytkownikom".

Więc trzeba do nas zgłaszać każdy taki przypadek, a odpowiedni dział podejmie działania.

Zachowania kupujących również są monitorowane, a na ich konta także mogą zostać nałożone ograniczenia. Indywidualny sprzedający, może także uniemożliwić zakupy konkretnego kupującemu, jeśli ma ku temu powodu (i dodać na nieaktywną listę kupujących). Nie jestem w stanie udzielić Ci odpowiedzi na pytania odnośnie sytuacji "teoretycznej".

Podsumowując, najlepiej będzie i zachęcam Cię do tego, abyś każdy taki przypadek zgłaszał nam tutaj na Gadane lub też przez formularz kontaktowy

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów