Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Pozwoliłem sobie dzisiaj otworzyć nowy wątek ze względu na ciężar problemu. W rzeczywistości jest to kontynuacja wątku z dnia poprzedniego. Ale bardzo proszę wszystkich użytkowników o przeczytanie, bo sprawa fundamentalnie nas wszystkich sprzedawców i Allegro w szczególności dotyczy.
Otóż problem dotyczy weryfikacji nowo otwieranych kont na Allegro. Tak jak jest dotychczas nie może być. Coś w systemie weryfikacji jest wadliwe. Ten system ma na celu sprawdzenie wiarygodności Użytkownika. Zgodności jego danych podanych przy rejestracji z danymi człowieka który zakłada nowe konto. Niestety nie działa. Zakładane są konta na zmyślone dane personalne, adresy(?), itd. Konta te mogą służyć i służą do nadużyć których my, sprzedawcy możemy paść ofiarą, a w późniejszym okresie cała platforma Allegro.
Problem z jakim ja się borykam od około dwóch tygodni dotyczy wygrywania aukcji (bo taką formę sprzedaży prowadzę) przez świeżo założone konta. A następnie całkowity brak odzewu po stronie Kupującego. Dziennie pada ofiarą ok 30-40 aukcji na 180-190. Jest to dla mnie duży problem, bo każdą aukcję musimy przygotować indywidualnie. Sprawę w ostatnich dniach kilkukrotnie zgłaszałem Allegro. Zawieszą dziwne konto. Następnego dnia znowu mam nowe dziwne konto. Wczoraj musiałem wziąć sprawę w swoje ręce i powstrzymałem **piiip**ę. Ale 15 aukcji padło łupem ! Co prawda Zespól Bezpieczeństwa Allegro wczoraj zadziałał, ale w ograniczonym zakresie. Zawiesili klienta. Bez zgłoszenia. I co z tego ? Zdążył już złożyć ofertę w kilkudziesięciu aukcjach. Musiałem na piechotę odwoływać trefne oferty.
Zapału do obrony nas Sprzedających wystarczyło tylko na wczoraj. Dzisiaj zauważyłem aktywność nowego konta. Zgłosiłem ok. 16:30 przez obsługę VIP - i co ? Ano dalej konto Client:1369474xx jest aktywne. Zdążył zmarnować cztery aukcje. Nawet jak go zawieszą, to jutro otworzy nowe.
Cechą charakterystyczną fejkowych kont, jest brak numeru telefonu który spersonalizowałby człowieka.
Kochani właściciele Allegro, proszę zmieńcie system weryfikacji nowych kont. Może tylko telefon, symboliczny przelew ? Wymyślcie coś. Bo naprawdę nie trzeba dużo złej woli żeby rozłożyć nas Sprzedawców na łopatki, a w dalszej kolejności platformę. Zrozumcie, że wiarygodność serwisu jest podstawą funkcjonowania w każdym biznesie.