anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wiecie co mnie ciekawi?

foto-hurtownia
#11 Animator#

Że wielu sprzedawców nie podniosło jeszcze cen.

No i tutaj pojawia się pytanie - czy pod koniec miesiąca dostaną jedynie paniki, czy zawału?

Jest jeszcze opcja, że mieli aż tak duże marże, ale sądząc po niektórych produktach i znajomości cen w zakupie nie jest to możliwe - czyli po prostu nie czytają forum

¯\_(ツ)_/¯

oznacz moderatorów
35 ODPOWIEDZI 35

TomBanknoter
#18 Luminarz#

@foto-hurtownia @TechartGSM @fox_paws Mam to samo. Wszystkie paczki były doręczone w lutym, saldo na koniec miesiąca 0. W marcu przestałem wystawiać, a dziś prawie 70 zeta na minusie.

Ale trzeba uczciwie przyznać, że dopłaty są po stawkach z lutego. Po nowych cenach byłaby stówka lekko licząc

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@foto-hurtownia podciąganie cen rozpocznie się po przeliczeniu miesiąca , na razie poczyniłem tylko drobne zabiegi coby z impetem nie walnąć d...ą o beton i gapię się na konkurencję .

oznacz moderatorów

petscenter
#10 Popularyzator#

@mdrogeria Ja próbuję odwrotnie bo nam na większości produktów prowizja się zwiększyła x 2. Ustawiłam nowe ceny z uwzględnieniem wszystkiego i obserwuje czy mi wszystko stanie i czy konkurencja się w końcu obudzi...

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@petscenter specyfika ... , najważniejsza poduszka , bez niej może mocno zaboleć faktura za marzec , obserwacja , szukanie miejsca dla produktu , zrezygnowałem jakiś czas temu z produktów wysokomarżowych / specyficznych , ale generujących dużą liczbę zwrotów, mimo kosmicznej marży słabo się to dopinało  ,teraz nowe warunki pozwalają mi do nich powrócić .

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#16 Inspirator#

@foto-hurtownia @mdrogeria @TechartGSM A mnie to nie dziwi. Skoro są tacy, co mają jeszcze InPost po 9,99, to znaczy że wielu jest bardzo nie na bieżąco 🐭

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

Proste. Ja obniżam ceny. Minimalna opłata spadła mi z  4,17 zł do około 3 zł, zależnie od kategorii, czemu więc nie miała bym ich obniżyć?

oznacz moderatorów

maxr01
#17 Koryfeusz#

No to super.

Ja właśnie patrzę i liczę.

Przedmiot kupiony za 0,90 zł brutto.

Wystawiony za 6,00 zł na Allegro.

- Koszt wysyłki pomiędzy 7,99 a 22 zł - średnio 13 zł

- Koszty Allegro - 3,50 zł

- Koszty pakowania (opakowanie + pracownik) - 1,50 zł

- Razem koszty: 5,00 zł

- Zysk brutto - 0,10 zł

A niektórzy wystawiają te przedmioty jeszcze taniej.

Oczywiście, można liczyć na to, że część zakupów to będzie kilka szt., lecz dlaczego ja mam nic nie zarabiać przy zakupie 1 szt.? - ja zarabiam 0,10 zł, a Allegro 3,50 zł. Czy to jest normalne?

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów

TomBanknoter
#18 Luminarz#

@maxr01 Dla mnie sytuacja, w której Allegro zarabia ma MOIM towarze więcej niż ja byłaby absurdalna i absolutnie nie do przyjęcia. Ale z tego, co tu czytam, tak właśnie wygląda duża część handlu tutaj. Taka nowa forma niewolnictwa

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@TomBanknoter wszystkie kwoty do jakich jesteś zobowiązany sprzedając u nas, są ogólnie dostepne i nie są ukrytymi kosztami. Sprzedając na Allegro jesteś świadomy jakie opłaty tu obowiązują.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

TomBanknoter
#18 Luminarz#

@gdvorek Ale ja nigdzie nie napisałem, że są jakieś ukryte koszty. To była raczej luźna uwaga do niektórych sprzedawców, że nie potrafią racjonalnie kalkulować.

Obecnie zresztą interesuje mnie to czysto teoretycznie 😎

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@TomBanknoter dobrze 😄 potraktujemy moją odpowiedź w wątku również jako "luźną uwagę" 😄 

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

it24_pl
#12 Orędownik#

nie wiemy ile dokładnie zapłacimy prowizji, bo.. nie wiadomo jaką formę wysyłki wybierze kupujący - czy będzie to przesyłka SMART i stała dopłata w zależności od kwoty, czy będzie to wysyłka płatna, od której zapłacimy prowizję procentowo w zależności od kategorii, a tu kolejna zmienna - kwota wysyłki, bo jeden kupujący wybierze przesyłkę za np. za 10zł, a drugi za 20zł.

oznacz moderatorów

petscenter
#10 Popularyzator#

@gdvorek Nie ukrywacie? A to ciekawe. Gdzie się zatem ukryła informacja o podniesieniu minimalnej prowizji jednostkowej? Bo ani w mailu ani aktualnościach ani stronie z opisem porównania opłat podstawowych przez i po 3 marca tego nie ma. Przesyłam linki poniżej. 

https://help.allegro.com/sell/pl/a/wprowadzilismy-zmiany-dla-sprzedajacych-zapowiedziane-na-3-marca-...

https://help.allegro.com/fees/pl?marketplaceId=allegro-pl#abonament

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#18 Luminarz#

@petscenter Skoro znalazłeś, to znaczy że nie jest ukryta 😎

oznacz moderatorów

petscenter
#10 Popularyzator#

@TomBanknoter Taaaa, szukanie nieścisłości na liście rozliczeń z Allegro to moja pasja 😜

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@gdvorek mylisz się - allegro ukrywa pobierane opłaty

proste pytanie jak zrobić na allegro zestawienie sprzedanych przedmiotów

wraz ze wszystkimi pobranymi opłatami z rozbiciem na każdą transakcję osobno?

oznacz moderatorów