Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Może z wami uda mi się wypracować jakieś rozwiązanie. Regulamin stanowi, że zdjęcie produktu ma odpowiadać temu oferowanemu. Jak zatem stworzyć produkt w pełni odpowiadający regulaminowi gdzie produkty z dwóch kategorii, czterech podkategorii mają ten sam kod EAN? Sprzedaje zabawki z asortymentu hot wheels gdzie kilka tysięcy różnych od siebie produktów - samochody, pojazdy z bajek, samoloty, helikoptery, motocykle - wszystkie posiadają ten sam EAN.
Do tej pory poradziłem sobie z tym w ten sposób, że stworzyłem produkt z ogólnym logo hot wheels, z randomowym numerem EAN i wszystkie oferty łączyłem właśnie z tym produktem. Doczekał się on ponad 600 ocen (4.98) Niestety moderacja jednym kliknięciem usunęła mi ten produkt, nie podając rozwiązania jak zrobić to prawidłowo. Tak jakbym rozmawiał z maszyną która nijak nie jest w stanie zrozumieć tego problemu.
Brak możliwości rozróżnienia produktów prowadzi do niezadowolenia kupujących i niepotrzebnych dyskusji czy ocen negatywnych. W kolejnym wątku pokazuje przykłady do jakich absurdów zmusza się sprzedających.
przeraża mnie to trochę, czemu ja mam to wiedzieć? Pewnikiem przez te dwa tygodnie ktoś od was usunął/zmienił ten produkt. Jak usunął to przy wystawianiu został stworzony przez nową osobę co już miało miejsce kilka razy w przypadku tego kodu ean. Nawet zmieniony nadal dotyka sedna problemu - ile razy nie zostanie zmieniony, zawsze będzie "zgodny" dla jednego rodzaju zabawki a pozostaje kilkanaście tysięcy innych wzorów z tym samym kodem ean i to jest problem z którym się zwróciłem. Trzeba dla kodu ean 074299057854 stworzyć coś uniwersalnego typu "zabawka hot wheels" żeby można było w tym produkcie wystawić zarówno auto jak i motocykl, helikopter czy samolot. A one wszystkie w sklepie są sprzedawane pod jednym ean od ponad 20 lat.
@endejot tu masz źle wpisane kody produktu, to jest niedbalstwo sprzedających potem wszyscy cierpią, niektóre są poprawnie połączone a niektóre niedbale, wszystkie hotwheelsy maja jeden kod ean ale róże kody produktu
nissan skyline - GTC68
mazda mx - GTC67
i jak to podacie to poprawnie połączy i będzie super a to co podałeś w linkach należy @la_nika rozłączyć bo wprowadza w błąd 😞
tu masz poprawnie połączone audi
dlaczego wprowadzasz zamieszanie? Z audi z linku nie mam problemu ponieważ to jest inny produkt, inny kod ean. Cały czas ten wątek jest o autkach "mainline", sprzedający którego wymieniłeś też ma tego nissana o którym pisze który "doczekał się" ponad 3000 ocen i wywołał masę problemów.
https://allegro.pl/oferta/hot-wheels-63-chevy-ii-hw-flames-2018-10669891126
Jak któryś z moderatorów poodłączał mu ten produkt dla kodu ean te stworzone z "automatu" niby wyglądają prawidłowo, ale to nie są "stworzone" produkty przez sprzedających gdzie wg regulaminu allegro dla jednego kodu ean przewidują tylko jedno zdjęcie.
wiem, ale to nie sprzedający "łączy" tylko moderacja usunęła nissana i powstaje twór "który" produktopodobny który jest niezgodny z regulaminem,
1 - w opisie aukcji widnieje jasno, że jest to samolot.
2 - Chyba w opisie są zdjęcia - jednak brak ze strony sprzedawcy dokładnego opisu
3. - Nigdzie w opisie aukcji nie ma, że jest to Nissan
4 - w opisie widnieje jasno, że jest to Honda.
Podsumowując - wszelkie reklamacje z tego typu przypadków należy zgłaszać do serwisu Allegro. Katalog produktów - to chyba największa baza danych w Polsce, to Allegro ją tworzy. Jako twórca tej bazy danych jest odpowiedzialne za jej prawidłowe funkcjonowanie. Przerzucanie odpowiedzialności na sprzedających za jej tworzenie, za jej poprawę i modernizację (za darmo) - nie jest zgodne z jakimkolwiek prawem.
Niejednokrotnie oferowałem serwisowi Allegro swoje usługi w w zakresie poprawiania tego "pseudo katalogu" produktów. Oczywiście za odpowiednim wynagrodzeniem. Niestety, nigdy nie otrzymałem żadnej odpowiedzi.
dla Ciebie jako osoby znającej system jasnym jest, że trzeba czytać opis - niestety dla sporej grupy kupujących nie jest to już tak oczywiste. A wiesz jak to wygląda w 99% przypadków. Kupujący miał prawo wystawić negatyw i tyle. Allegro niewinne.
Ale abstrahując od tego - wraz z produktyzacją stworzono zasadę w tym przypadku niemożliwą do spełnienia - dla jednego kodu EAN, jedno zdjęcie. I zamiast zrobić furtkę dla rzeczy których pod jednym kodem EAN jest więcej niż jeden rodzaj - allegro tego strupa przerzuciło na sprzedających. I jak mam zrobić, żeby spełniać regulamin: Taką "pomoc" otrzymałem: