Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Mamy problem z ustawieniem wielowariantowości allegro przez Baselinker, natomiast problemy widzę po stronie Allegro ponieważ wchodząc w allegro w tą wielowariantowość widzimy prawidłowe połączenie produktów razem 162 warianty produktu. Wchodząc w aukcję:
https://allegro.pl/oferta/koszulka-dla-siostry-damska-swiateczna-na-swieta-16786418825
Widzimy 6 warianty produkty (wybór tylko rozmiaru). O co chodzi skoro wchodząc w ustawienia tej wielowariantowość na allegro widzę 162 warianty. Co robię źle lub co się tutaj dzieje, że jest źle ? Zaznaczę, że każdy warianty posiada osobny nr. EAN (który jest mój wykupiony na Gs1) oraz wszystkie aukcję zostały wystawione z automatu przez plik CSV z pliku Excel gdzie wszystkie pozycję posiadały takie same parametry. Co robimy źle ?
Pozdrawiam.
@Gartees Po prostu według Katalogu Allegro są to różne produkty
Czym innym jest wielowariantowość do ustawienia w panelu allegro, które jeszcze można samemu próbować ustawiać, a czym innym są warianty produktowe, te ustala sobie algorytm allegro. Jeśli masz to samo zdjęcie dla produktów z różnym rozmiarem - to tak je połączy.
Ostatnio też mieliśmy z tym problem. Allegro prawdopodobnie zaczęło wyświetlać warianty jedynie dla ofert w których produkty mają tą samą domyślną kategorię główną.
Co nie przeszkadzało postawić jako wariant, oferty konkurencji z zupełnie innej kategorii. Wtedy te zasady już nie obowiązywały.
Warianty były robione przez panel Allegro i widoczne były jako aktywne.
Wcześniej działały normalnie. Pewnego dnia przestały.
@Gartees w ofercie, którą wskazaliście jest 27 wzorów. Podajcie proszę oferty, które według was powinny być we wzorach, a ich nie ma. Pozwoli mi to na dokładną weryfikację waszego przypadku. 😊
Teraz działa ! 🙂 W chwili pisania tego rano, nie działało 😉
Nie zmienia to faktu, że takich aukcji mogę mnożyć gdzie coś nie działa prawidłowo. Przykład kolejny:
Wystawiłem aukcję świąteczne a w wariantach widzę aukcję z koszulkami halloween. Jak to możliwe ? Wszystkie to są moje produkty. W wielowariantowości allegro ustawione prawidłowo i ofert halloweenowych nie ma ani jednej 😉 Każda miniaturka jest innym zdjęciem - zastanawia mnie po jakim parametrze algorytm to tak połączył ?
Tutaj link do aukcji która nie pasuje do świątecznych: https://allegro.pl/oferta/koszulka-meska-z-nadrukiem-im-fine-krew-tshirt-halloween-nadruk-smieszne-1...