anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wielowariantowość - co się dzieje

Anusia123456789
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry, 

od jakiegoś czasu zauważam problem z wielowariantowością produktów. 

Mam ofertę 14817055771 występującą w rozmiarach od S do XL. Przy ofercie 14817055771 wszystko widać ładnie, natomiast klikam w rozmiar S tego produktu i nie widać tam już rozmiaru M. Przy rozmiarze L oraz XL również rozmiar M się nie pojawia. W czym jest tutaj problem? 

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Anusia123456789 dzieje się tak, ponieważ przy ofercie z rozmiarem "M" są warianty ofertowe, a przy pozostałych produktowe. Poprosiłam już o połączenie tych grup, aby wszystko wyświetlało się prawidłowo, dam znać, gdy otrzymam odpowiedź. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Anusia123456789
#9 Pomysłodawca#

dziękuję za odpowiedź, jednak coś jeszcze jest dla mnie nie jasne. Przy wystawianiu wszystkich 4 ofert tworzyłam nowy produkt w katalogu allegro. Każdy z nich w parametrach ma identyczne wartości podane przeze mnie , natomiast przy szczegółach produktu w katalogu różni się np kolor, wagi produktu również nie dodawałam. Produkt w rozmiarze M ma w katalogi inne wartości niż S,L,XL i nie bardzo wiem skąd zostały pobrane lub kto dokonał ich zmiany skoro jest to mój produkt który utworzyłam z innymi parametrami?

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Anusia123456789 Dane z katalogu produktów są weryfikowane, a także mogą być zmieniane po zgłoszeniach. Jeśli w tej chwili szczegóły produktu nie są zgodne ze stanem faktycznym, możesz zgłosić błąd. Tutaj sprawdzisz jak to zrobić.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

BikeOutlet_pl
#11 Animator#

Tak jest, możesz zgłosić, a allegro w swej łaskawości odrzuci zaproponowane zmiany 😁

oznacz moderatorów

Anusia123456789
#9 Pomysłodawca#

@la_nika @Czy w takim przypadku mam wypisać wszysykie oferty w których zauważam analogiczny problem i czekać aż ktoś to naprawi czy jestem w stanie naprawić to sama?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Anusia123456789 problem z piżamami o którym pisałyśmy polega na tym, że oferta z rozmiarem "M" jest połączona z niewłaściwym produktem.
Powinna być połączona z tym produktem, a jest z tym produktem, to powoduje, że nie wyświetla się prawidłowo z pozostałymi produktami w wariantach i dlatego ma nieprawidłowe parametry.
Więc w pierwszej kolejności zweryfikuj czy oferty, w których widzisz nieprawidłowe parametry są na pewno dobrze połączone z katalogiem, jeśli tak, a mimo tego wyświetlają się w niej nieprawidłowe parametry, należy zgłosić błąd w produkcie. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Anusia123456789
#9 Pomysłodawca#

dziękuję. Mam jeszcze problem z ofertami :14098961527, 14098957925, 14098926798, 14098880391 ten sam produkt w różnych rozmiarach i kolorach. Nie widać w żadnej z ofert innego wariantu kolorystycznego. Parametry w katalogu różnią się jedynie kolorem i rozmiarem. W jaki sposób mam to połączyć? 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Anusia123456789 przede wszystkim te oferty są źle połączone z produktem i nie będziemy w stanie tego połączyć. Abyśmy mogli stworzyć z tego grupę wielowariantową każda oferta musi być połączona z jednym produktem, np. welurowy dres z kapturem print XL rozmiar XL musi być połączona z ofertą welurowy dres z kapturem print XL rozmiar XL i analogicznie welurowy dres z kapturem print XL rozmiar M musi być połączony z ofertą welurowy dres z kapturem print XL rozmiar M. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Anusia123456789
#9 Pomysłodawca#

@_HolaOla_  a czy taki sposób nie wprowadzi kupującego w błąd? Będzie widział jako nazwę produktu welurowy dres z kapturem print XL w tytule będzie rozmiar M w parametrach również ale obstawiam że większość spojrzy na nazwę produktu i będzie problem.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Anusia123456789 w przypadku tych produktów mamy regułę nazwy, czyli tytuł produktu zostanie utworzony z parametrów: Marka "dresy damskie" +  Rodzaj +  Kolor + "r." +  Rozmiar. 
Więc w ogóle w nazwie produktu nie będzie informacji o wielkości printu. 
Tak jak Ola pisała, każdy rozmiar powinien być osobną ofertą połączoną z odpowiednim produktem, czyli rozmiar XL z XL, M z M itp. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów