anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wpłata po zakupie bezpośrednio na konto - problem z opłatami za paczkę.

mikeza
#21 Demiurg#

Niby nic, ale miałem ostatnio taki przypadek, że gość pomimo zakupu i rozpoczęcia płatności online finalnie przelał mi bezpośrednio na moje konto wartość produktu + koszt wysyłki odbiór w punkcie. Wprowadziłem wszystkie dane ręcznie, ale niestety allegro traktuje takie paczki inaczej, koszt odbioru powinien być w kwocie 9,49zł, ale jest naliczone 10,99. Niby nie ma tragedii, bo to sporadyczna sytuacja, ale w przypadku zakupu smart, zapewne pomimo darmowej wysyłki - paczka byłaby normalnie policzona.

Jak rozwiązać takie sytuacje ? przecież nie można zabronić klientowi wpłacać bezpośrednio na konto, no chyba, że allegro zamierza wprowadzić taki system. Czy coś w tym temacie wiadomo ?

mdrogeria
#21 Demiurg#

Jeśli prawidlowowprowadziłeś e- mail kupującego powinna być naliczoona oplata 9,49 zł  . Trzeba przed importem danych zaznaczyć w takim przypadku opcję,, Zamówienia z możliwością modyfikacji w Allegro (nieopłacone),,

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@mdrogeria A to nie jest przypadkiem tak, że żeby manager przesyłek zassał taką przesyłkę jako "allegrową", to wpłata musi polecieć przez allegro finanse, bo inaczej klops (i cena będzie normalna)?

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

nie ,jeśli kupujący wypełni formularz dostawy import idzie po zaznaczeniu j/w

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@mdrogeria Hm, ale gdyby ktoś np. zapłaciłby mi poza allegro finanse (bezpośrednio na konto) i wybrałby przykładowo paczkomat, to wtedy manager inpostu nie zaimportowałby mi takiej przesyłki z allegro i musiałbym zapłacić pełną cenę (a nie 8,99) oraz wklepać wszystkie dane ręcznie.

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg#

@mdrogeria tą przesyłkę akurat wprowadzałem ręcznie, ale wszystkie dane były identyczne jak w allegro. Myślę, że nie ma tutaj znaczenia, czy ona była importowana poprzez system, czy ręcznie wpisywana, bo nic się nie zmienia w danych. niestety allegro liczy takie przesyłki inaczej.

Na szczęście to na razie pierwszy przypadek, więc nie będę robił problemu z 1,5zł. Tutaj nie było smartu, ale w przypadku darmowej wysyłki mogliby policzyć cały koszt nadania.