anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wypłata z konta

MAMY ROZWIĄZANIE!
ambra68
#9 Pomysłodawca

Zauważyłam dziś wypłatę środków z mojego konta dnia 9.06.2026, ale nie zlecałam jej i nie mam potwierdzenia tej operacji na mailu? 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5
matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @ambra68, jest to wypłata zlecona automatycznie, jako przygotowanie do procesu migracji do Allegro Finance.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów
ambra68
#9 Pomysłodawca

To gdzie szukać tych pieniędzy teraz? 

oznacz moderatorów
matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ambra68 Środki trafią na Twój aktywny rachunek do wypłat.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów
ambra68
#9 Pomysłodawca

OK, dziękuję 

oznacz moderatorów
radek_aa1
#7 Wielbiciel

U mnie dokładnie to samo. Została zlecona wypłata środków, mimo że mam ustawione wypłaty na żądanie i sam tej operacji nie wykonywałem.

Najgorsze jest to, że nie było żadnej wcześniejszej informacji, żadnego jasnego komunikatu w panelu i nawet nie dostałem potwierdzenia na e-mail o zleceniu wypłaty.

Jeżeli to faktycznie była automatyczna operacja związana z jakimiś zmianami po stronie Allegro/PayU, to chyba powinien zostać wysłany normalny komunikat z wyjaśnieniem, a nie sytuacja, w której użytkownik widzi nagle wypłatę wszystkich środków i musi się domyślać, czy konto zostało przejęte.

Czy naprawdę tak trudno było wysłać krótką wiadomość e-mail albo powiadomienie w panelu z informacją, że taka wypłata zostanie wykonana automatycznie i z jakiego powodu?

Przez brak informacji wygląda to jak nieautoryzowana operacja na koncie.

oznacz moderatorów