anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wypłata z Ochrony za paczkę która doszła do kupującego !!pomocy

AlleMakijazPL
#12 Orędownik

Cześć wszystkim,
muszę się wyżalić, bo jestem w totalnym szoku, jak wygląda obsługa sprzedawcy w takich sytuacjach…

Otrzymałam informację, że Allegro zaakceptowało wniosek kupującego de53a980-c320-11f0-a15d-abfa98d9197c a wypłaconą kwotę doliczą mi do rozliczenia. Problem polega na tym, że wina nie jest po mojej stronie, a moje wyjaśnienia zostały całkowicie pominięte.

Co gorsza — mam wrażenie, że nikt nawet nie przeczytał moich wyjaśnień, bo do tej pory nie dostałam żadnej odpowiedzi na maila. Zero odwołania, zero odniesienia się do tego, co zgłaszałam.

Dodatkowo to kupujący sam składał reklamację u przewoźnika, a ja nie mam żadnego wglądu ani w jej treść, ani w to, czy ta reklamacja została złożona kompletnie i prawidłowo. Nie widzę żadnych dokumentów, zdjęć, uzasadnień — kompletnie nic. A mimo to decyzja została podjęta i obciąża się sprzedawcę.

Paczka według kupującego była mechanicznie uszkodzona, najprawdopodobniej celowo naruszona, co wskazuje na ingerencję osób trzecich. Nie wiemy też, czy faktycznie doszło do wyjęcia towaru — wie to tylko kupujący, bo nikt tego nie zweryfikował.

Przewoźnik potraktował to jak zwykłe „uszkodzenie przesyłki”, zamiast uwzględnić możliwość celowego otwarcia i wykradzenia zawartości. I na tej podstawie obciąża się mnie kosztami.

Jestem naprawdę zaniepokojona tym, co się dzieje.
Sprzedawca w takich sytuacjach jest kompletnie pozbawiony możliwości obrony, a decyzje zapadają bez analizy faktów i bez kontaktu.

Czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Jak to rozwiązaliście?
Każda rada będzie dla mnie bardzo cenna.

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

AlleMakijazPL
#12 Orędownik

Takie podejście to łamanie prawa i działanie na szkodę przedsiębiorców.

oznacz moderatorów