anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wyskakujacy blad przy wystawianiu oferty

Client:90138675
#2 Obserwator#

Witam chce wystawić taka ofertę wystawiając ja na normalnym allegro nie na lokalnie. Wpisuje haslo 

MEDALION WIEDZMIN WITCHER NETFLIX GERALT NASZYJNIK

Jednak gdy próbuje wystawić ofertę wyskakuje mi komunikat 

" Towar znajduje się na liście towarów zakazanych na Allegro lub jego sprzedaż narusza obowiązujące prawo, dlatego oferta nie może zostać opublikowana. Pamiętaj, że nie pozwalamy na sprzedaż wszelkiego rodzaju kodów, haseł, tokenów, kluczy lub kont, które umożliwiają dostęp oraz skorzystanie z usług pozwalających na oglądanie oraz słuchanie na życzenie treści multimedialnych za pośrednictwem internetu w postaci tzw. video on demand." 

Chce sprzedać naszyjniki a nie jakieś vod. Proszę o poradę co zrobić bym mógł wystawić oferte

Screenshot_20200912-103929_Allegro.jpg

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:90138675 na 100% słowo NETFLIX usuń 🙂 co na wspólnego z medalionem ? 

Napisz po ludzki MEDALION NASZYJNIK WIEDZMIN  a nie dopisujesz cuda 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Client:90138675
#2 Obserwator#

Dlaczego mam rezygnować z tego hasla skoro jest ono powiązane z tym naszyjnikiem.

Ale.dobra idąc twoim tokiem myślenia jak chce sprzedać na płytach Serial Wiedzmin to tez mam zrezygnować z wpisywania tego hasla. 

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@Client:90138675 Po prostu słowo "netflix" jest zbanowane na allegro w większości kategorii (chyba tylko w książkach przechodzi).

@_HolaOla_ @nat_not @cloudcloud Któraś z Was, dziewczyny, przekaże informację do odpowiednich osób?😏

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Knowhere Zawsze, kiedy jest taka potrzeba tak, ale co konkretnie miałabym przekazać w tym przypadku?

Jest dokładnie tak jak napisał @kostas11 - wystarczy, że @Client:90138675 nie użyje słowa Netflix w tytule, a oferta opublikuje się normalnie. 

Ola
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ To, żeby nie banować słowa "netflix" w kategorii, w której OP wystawia ten medalion (podobnie jak to ma miejsce w przypadku kategorii "książki i komiksy",
a przynajmniej gdzieś na forum obiło mi się o oczy, że tak właśnie jest)😉

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Knowhere W kategorii "książki i komiksy" nie ma takiej blokady, a w przypadku tej oferty nie ma konieczności używania tego słowa w tytule. 

Ola
   Moderatorka

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ Niby tak, ale jak zapewne sama wiesz, Wiesiek jest robiony przez netflix, a jeśli ten medalion jest repliką tego z serialu...

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Knowhere Coś tam słyszałam o tym serialu, ale idąc tym tokiem myślenia, czy według Ciebie, jeśli chciałabym sprzedać telefon marki X  to w tytule oferty niezbędna jest informacja, że taki sam telefon używali bohaterowie serialu "Przyjaciele"? 

Ola
   Moderatorka

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ Nie wiem, ale gdybyś chciała sprzedać np. kultowego "banana" z Matrixa, to bez żadnych wątpliwości powinno to być w tytule😁

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ gdzie w regulaminie allegro jest napisane, że nie należy używać słowa netflix?

JAk wykonam tabliczkę z napisem "nie oglądam netflixa" to nie będę mógł jej sprzedawać na allegro?

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@RED  A może to jest podciągnięte pod wulgaryzm?  I np zwroty "Ty netfliksie!" będą usuwane również z AG 🙂  ?

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów