Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Właśnie chiciałam wystawić przedmiot, jak zwykle. W opłatach za wystawienie miałam do tej pory:
Wystawienie przedmiotu przy wystawieniu oferty 0,00zł / 10 dni.
A dziś obok tego pojawiło sie:
Opłata za sprzedaż 1 sztuki z darmową dostawą 6,50zł.
Czy ktoś juz nie z tym spotkał? Czy ktoś może mi powiedzieć o co chodzi?
Dodam ze w ofercie nie mam w ogóle opcji "darmowa dostawa"...
pozdrawiam wszyskich Sprzedających i z góry dziękuje za pomoc,
blooming12
@blooming12 Masz podaną prowizję z darmową dostawą. Jeśli nie udostępniasz darmowej dostawy, prowizja będzie odpowiednio wyższa, ponieważ będzie doliczona także od kosztu wysyłki.
@blooming12 Nie mieszajmy dwóch systemów walutowych.....
1. Wystawienie przedmiotu przy wystawieniu oferty 0,00zł / 10 dni.
2. Opłata za sprzedaż 1 sztuki z darmową dostawą 6,50zł.
Mieszasz opłatę za wystawienie z prowizją...a prowizja może być jeszcze wieksza bo jak nie masz darmowej dostawy, to od kosztu dostawy tez jest pobierana prowizja 🙂
OK. dziękuję za wyjaśnienie. Czyli te 6,50 zł to tylko opcja prowizji, o ile będę miała darmową opcję dostawy.
Czy z Waszego doświadczenia istnieje sensowne wyliczenie udostępnienia którejś z dostaw w opcji "darmowej" i takie podniesienie ceny za przedmiot aby to się opłaciło w stosunku do wyższej prowizji bez opcji "darmowej wysyłki"? No i aby też cena nie była podniesiona zbyt dużo...eh.
@blooming12 przede wszystkim warto, aby Twoja oferta spełniała warunki Smart! - jeżeli kupujący skorzysta ze Smarta!, nie zapłacisz prowizji od kosztów dostawy.
W każdej innej sytuacji nie ma znaczenia, czy koszt dostawy będzie doliczony do ceny przedmiotu, czy osobny - tak czy owak naliczymy od niego prowizję.
Podczas wystawiania oferty prowizja podana jest zawsze bez kosztu dostawy, bo go po prostu nie znamy (nie wiemy, co wybierze kupujący).