Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przy próbie wystawienia oferty z płytą CD pojawia mi się komunikat : Wystąpił błąd - "Producent odpowiedzialny jest obowiązkowy dla każdego produktu w ofercie" , Czy każdorazowo muszę wypełniać ten formularz ? Czy twórcy tego pomysłu rozumieją że to katastrofa dla sprzedającego i wystawiającego masowo różne płyty ? Czy jest łatwy sposób na rozwiązanie tego ?
Ach ta UE chcą zrobić coś dobrego da ludzi a ludzi to mają w tyłku.
Jak to dziadek mawiał. Za komuny było inaczej.
@twojamuzykaifilm Niestety nie ominiesz tego
@twojamuzykaifilm dodanie danych producenta jest obowiązkowe dla każdej oferty zgodnie z rozporządzeniem GPSR.
Dane producentów dodasz w sekcji Dane producentów w zakładce Ustawienia Sprzedaży.
Możesz je uzupełnić w wielu ofertach jednocześnie z poziomu zakładki Mój asortyment.
to są działania by wyeliminować małych sprzedawców, odpowiada za to ue ale allegro nie pomaga wręcz utrudnia uzupełnienia danych
Takie dane powinny być przypisane do katalogu produktu, a wiele markowych produktów tego nie ma. Kolejne "ułatwienie" dla Sprzedających.
Od biedy rozumiem że wprowadzony jest taki parametr , ale wystarczyła by nazwa producenta. W razie jakichś jednostkowych problemów , nabywca łatwo znalazł by do niego adres , mail , telefon itp. Scedowanie tego na sprzedającego , zmuszanie go do dodatkowych biurokratycznych działań tylko utrudnia pracę , a co za tym idzie zwiększanie zysku sprzedającego i oczywiście automatycznie allegro. Bo sprzedający zamiast wystawiania większej ilości produktów, traci czas i brnie w tzw. papierkologię. Allegro z bardzo fajnej platformy sprzedażowej , na której jestem wiele lat , zamienia się już od dawna w gigantycznego biurokratycznego molocha , spełniającego bezkrytycznie każdą zachciankę innego biurokratycznego molocha - UE. Przykro na to patrzeć...