anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wystąpił błąd - Producent odpowiedzialny

twojamuzykaifilm
#9 Pomysłodawca

Przy próbie wystawienia oferty z płytą CD pojawia mi się komunikat : Wystąpił błąd - "Producent odpowiedzialny jest obowiązkowy dla każdego produktu w ofercie" , Czy każdorazowo muszę wypełniać ten formularz ? Czy twórcy tego pomysłu rozumieją że to katastrofa dla sprzedającego i wystawiającego masowo różne płyty ? Czy jest łatwy sposób na rozwiązanie tego ?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Ach ta UE chcą zrobić coś dobrego da ludzi a ludzi to mają w tyłku.

Jak to dziadek mawiał. Za komuny było inaczej.

@twojamuzykaifilm  Niestety nie ominiesz tego

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@twojamuzykaifilm dodanie danych producenta jest obowiązkowe dla każdej oferty zgodnie z rozporządzeniem GPSR
Dane producentów dodasz w sekcji Dane producentów w zakładce Ustawienia Sprzedaży.
Możesz je uzupełnić w wielu ofertach jednocześnie z poziomu zakładki Mój asortyment. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

to są działania by wyeliminować małych sprzedawców, odpowiada za to ue ale allegro nie pomaga wręcz utrudnia uzupełnienia danych

oznacz moderatorów

fhpetendo
#8 Zapaleniec

Takie dane powinny być przypisane do katalogu produktu, a wiele markowych produktów tego nie ma. Kolejne "ułatwienie" dla Sprzedających. 

oznacz moderatorów

twojamuzykaifilm
#9 Pomysłodawca

Od biedy rozumiem że wprowadzony jest taki parametr , ale wystarczyła by nazwa producenta. W razie jakichś jednostkowych problemów , nabywca łatwo znalazł by do niego adres , mail , telefon itp. Scedowanie tego na sprzedającego , zmuszanie go do dodatkowych biurokratycznych działań tylko utrudnia pracę , a co za tym idzie zwiększanie zysku sprzedającego i oczywiście automatycznie allegro. Bo sprzedający zamiast wystawiania większej ilości produktów, traci czas i brnie w tzw. papierkologię. Allegro z bardzo fajnej platformy sprzedażowej , na której jestem wiele lat , zamienia się już od dawna w gigantycznego biurokratycznego molocha , spełniającego bezkrytycznie każdą zachciankę innego biurokratycznego molocha - UE. Przykro na to patrzeć...

oznacz moderatorów