Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Dotyczy zamówienia daba03f1-5ff7-11f0-b6f7-fdf0290be5cc (na innym koncie).
Kupująca zgłasza zwrot
Powód zwrotu (odstąpienie): oryginalność towaru budzi wątpliwości (Nie ma oryginalnych zabezpieczeń towaru)
Produkt o ograniczonym prawie odstąpienia od umowy. Kupująca otrzymuje produkt w opakowaniu zaplombowanym z 2 stron - odsyła produkt z plombą w jednej strony przerwaną - zwrot odrzucony. Kupująca zakłada dyskusję
Opis problemu: Sprzedawany towar nie posiada zabezpieczeń jak w orginalnych produktach.Czyli jest niezgodność towaru z umową,prosze o wymianę towaru z zabezpieczeniami lub zwrot pieniędzy.
Szanowna Pani - nie wiem jakie zabezpieczenia ma Pani na myśli. Produkt jest w 100% oryginalny i zgodny z umową, otrzymała Pani perfumy w kartoniku zabezpieczonym plombami, odesłała Pani produkt z plombą zerwaną - ze względu na to iż są to perfumy w kulce mające bezpośredni kontakt ze skórą zwrot takiego produktu ze względów higienicznych nie jest możliwy.
Odpowiadając na pytanie o jakie zabezpieczenia mi chodzi ,to właśnie o plomby których nie było na kartonie perfum czyli zostały sprzedane mi perfumy które.byc może ktoś używał a z kartonu była odklejona i poplamiona etykieta.Jestem rozczarowana podejściem państwa do sprzedaży bo gdyby perfumy posiadały bomby to nieodeslalabym produktu.Zostal sprzedany mi produkt ktory nie jest zgodny z umową sprzedaży.Ze względów higienicznych jak to państwo piszecie ja mam używać otwarte perfumy?
Proszę o zdjęcia produktu, który Pani otrzymała. My wysłaliśmy produkt zabezpieczony z obu stron plombami - otrzymaliśmy do zwrotu produkt z plombą z jednej strony przerwaną co jest dowodem na otwarcie opakowania i prawdopodobne użycie produktu co wyklucza jego dalszą sprzedaż. Karton produktu, który otrzymaliśmy w zwrocie nie jest w żadnym miejscu poplamiony. Nie wiem jak to możliwe, że otrzymała Pani produkt bez plomb a odesłała Pani produkt z plombami z tym, że jedna z nich była przerwana.
Jak mogę zrobić zdjęcie skoro produkt jest u pani, bardzo nie fajnie że nie szanujecie klienta.Przykro że swoją nierzetelność przerzucacie na klienta.A teraz będzie pani udowadniać że klient jest odpowiedzialny za wysłanie produktu niezgodnego z umową.
Szanowna Pani - sklep posiada monitoring, mamy nagrania zarówno z pakowania przesyłki, jak i z jej rozpakowywania. Nagrania bezsprzecznie dowodzą, że został do Pani wysłany produkt zaplombowany, a odesłała Pani produkt otwarty. Zwrot takiego produktu nie jest możliwy ze względów higienicznych. Jeśli stwierdziła Pani jakieś uszkodzenie przesyłki w drodze do Pani to należało to udokumentować - tymczasem Pani odsyła otwarte perfumy i oczekuje zwrotu środków. Bardzo mi przykro ale w przypadku perfum w kulce to tak nie działa. Dziękuję za ocenę i proszę o odbiór produktu w nieprzekraczalnym terminie 7 dni. Nadal nie rozumiem co ma Pani na myśli pisząc, że perfumy "nie miały oryginalnych zabezpieczeń". Czego nie miały?
Nie posiadam kamer w domu a zdjecie opakowania które pani wyslala odbiega od tego które odsyłałem.
Odbiega pod jakim względem? I po raz kolejny prosze o doprecyzowanie jakich oryginalnych zabezpieczeń nie miały otrzymane przez Panią perfumy.
Tu konwersacja z kupującą się kończy.
Wczoraj kupująca oznaczyła dyskusję jako nierozwiązaną. Skontaktowałam się dziś przez czat z prośbą o zakończenie tej dyskusji - w dyskusji załączyłam zdjęcia odesłanego produktu oraz filmik z rozpakowywania gdzie wyraźnie widać, że plomby na kartoniku są ale jedna jest przerwana (dokładnie rzecz biorąc to przecięta nożyczkami albo nożem - nie ma możliwości, żeby stało się to samo albo przypadkiem a już na pewno nie ma możliwości jak pisze kupująca, że dostała produkt BEZ PLOMB a odesłała z plombami tyle, że przerwanymi. ) Niedzielny doradca stwierdził, że to był reklamacja - choć zgłoszony jest zwrot - i dyskusję może ewentualnie zakończyć ja JA odeślę kupującej produkt na MÓJ KOSZT, bo kupująca nie ponosi kosztu reklamacji.
Proszę o zweryfikowanie tego i zakończenie tej dyskusji. I może w końcu byście ujednolicili rozróżnienie ZWROTÓW od REKLAMACJI. Bo jak widać każdy interpretuje to sobie jak chce.
Kupująca zgłasza zwrot
Powód zwrotu (odstąpienie): oryginalność towaru budzi wątpliwości (Nie ma oryginalnych zabezpieczeń towaru)
Mnie to wygląda na reklamację...
Napisz w dyskusji wyraźnie, że odrzucasz reklamację, bo towar jest oryginalny, i dopiero proś o zamknięcie. Pani wyraźnie chce pieniądze i na pewno poprosi o Allegro Protect.
Ty to piszesz, ale nie brzmi to tak magicznie jak odrzucam reklamację 🙂
@Client:35386082 ODSTĄPIENIE to NIE JEST reklamacja. W powodach zwrotu jest odstąpienie od umowy zakupu gdzie jest 6 powodów do zaznaczenia lub REKLAMACJA (niezgodność z opisem, uszkodzenie, zaginięcie) i tam 4 powody do zaznaczenia. Kupująca zaznaczyła odstąpienie od umowy zakupu i wybrała opcję „oryginalność towaru budzi wątpliwości”. W pierwszej odpowiedzi w założonej dyskusji (założonej po odrzuceniu zwrotu) otrzymała informację iż produkt jest w 100% oryginalny i zgodny z umową.
@Health___Beauty Doradca, z którym rozmawiałaś na czacie ma rację. Z toku dyskusji wynika, że kupująca zgłasza reklamację, która (nawet jeśli zostanie odrzucona przez sprzedającego) jest dla kupującego bezpłatna, więc powinnaś odesłać reklamowany przedmiot do kupującej wraz z wyraźną decyzją reklamacyjną w dyskusji.
@la_nika wybacz ale wprowadzasz w błąd 😞
To było odstąpienie, jest PDF do druku jako odstąpienie, a że nie przysługuje bo produkt higieniczny !!!
Przy odrzuconej reklamacji, konsument odbiera towar na swój koszt mam odpowiedź prawnika z UOKiK !!!
Powtórzę to enty raz wywalcie reklamacje ze zwrotów które są tylko przez 14 dni wprowadza to w błąd !!!
@kostas11 Wrzucisz screen tej odpowiedzi z UOKiK?
@Health___Beauty pewnie, zadałem pytanie czy sprzedawca może żądać przy odrzuconej reklamacji 30 zł za odesłanie towaru i taką dostałem odpowiedź, zresztą ktoś inny też zadawał pytanie i dostał taką samą 🙂
@kostas11 Dziękuję
@kostas11 Powód zwrotu (odstąpienie): oryginalność towaru budzi wątpliwości (Nie ma oryginalnych zabezpieczeń towaru)
@Health___Beauty nie pytam się o powód bo to wcześniej pisałaś 🙂 co masz za oświadczenie po kliknięciu w 3 kropki ?
@kostas11 ja to wiem i pisałam już wielokrotnie - kupująca zgłosiła zwrot, czyli odstąpienie od umowy - tylko Allegro widzi w tym reklamację.
@Health___Beauty najgorsze jest to że prócz sprawy cywilnej czy nagłośnienia tego nic wiecej nie zrobimy, jesteśmy w relacji B2B i nikt nam nie pomoże, jak allegro zmusza nas do łamania prawa i wymuszania działań szkodzących naszym firmom pod rygorem blokad, zawieszeń kont itp. 😞
A już nie wspomnę że allegro nie jest stroną transakcji a to co robi to nie rola mediatora tylko bawią się w sąd nie mając pojęcia o prawie i przepisach, większość konsultantów nigdy nic nie sprzedało, mają gotowe wklejki i na tym się to kończy 😞
@kostas11 wiem niestety. I dokładnie to samo tyczy się sytuacji, o której pisze @TechartGSM - kupujący po zgłoszeniu odstąpienia od umowy nie jest w świetle prawa właścicielem towaru, nie ma prawa do reklamacji a Allegro każde takie reklamacje rozpatrywać - kiedyś nawet wrzucałam na forum screeny ze stanowiskiem Allegro - jak kupujący nie odesłał to towar nadal należy do niego. Absurd. I oczywiście możesz się upierać przy swoim wiedząc, że masz rację tylko skończy się to konsekwencjami o jakich piszesz.
Kolejny absurd z ostatnich dni - kupujący wystawił negatywa, bo nie otrzymał faktury. Był informowany wielokrotnie, ze czas na wystawienie faktury jest do 15. dnia następującego po miesiącu, w którym doszło do sprzedaży i w tym terminie fakturę otrzyma. Nie, on uważa, że jest "prawo, które mówi, że fakturę trzeba wystawić w momencie otrzymania płatności". Proszę o podanie tego prawa - bez odzewu. Stanowisko Allegro - kupujący ma prawo "oczekiwać szybszego wystawienia faktury i wystawić za to subiektywną ocenę". I oczywiście zachęcają kupującego do zgłoszenia tego do odpowiedniego urzędu skarbowego 🙂
@Health___Beauty no tak nie do końca, klient odstąpił, ale Ty nie przyjęłaś bo nie ma do tego prawa, więc produkt dalej jest konsumenta, i teraz może złożyć reklamacje którą Ty odrzucisz jako że wysłałaś oryginał z plombami 😄 tyle że to nie działa na Tym samym oświadczeniu 🙂
Napisz w dyskusji czy chce złożyć reklamacje ? potem ją odrzuć co by było klarownie 😄
Allegro można przechytrzyć, znając jak działają, padli ofiarą swojego kombinowania, Ty odrzucisz reklamacje oni oddadzą z Prtotect i będą w plecy zamiast stanąć po Twojej stronie że odstąienie nie przysługuje 😄
@kostas11 @Pisałam o innej sytuacji - nie że tutaj nie ma prawa do reklamacji. Już się w dyskusji wypowiedziało allegro żeby kupująca się określiła czy składa reklamację czy odstąpienie.
@la_nika na jakiej podstawie reklamacja jest bezpłatna nawet jeśli jest odrzucona przez sprzedającego? Bezpłatne jest odesłanie produktu na reklamację. Nie będę płaciła za odesłanie do kupującej produktu, który postanowiła zwrócić mimo iż był używany. Kupująca zgłosiła ODSTĄPIENIE OD UMOWY, A NIE REKLAMACJĘ. Dyskusję która wg Was jest reklamacją założyła po ODRZUCENIU zwrotu.
i dlaczego uznajecie to za reklamację skoro kupująca zgłosiła odstąpienie od umowy?
dyskusja założona o 10:13z
@la_nika @Syrena_zT obie wiecie że TO WY wykreowaliście ten problem. Więc go rozwiążcie separując zwrot od reklamacji. NIE ZRZUCAJCIE tego na sprzedającego. Prosze bardzo. Nie ma za co.