Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Dotyczy zamówienia daba03f1-5ff7-11f0-b6f7-fdf0290be5cc (na innym koncie).
Kupująca zgłasza zwrot
Powód zwrotu (odstąpienie): oryginalność towaru budzi wątpliwości (Nie ma oryginalnych zabezpieczeń towaru)
Produkt o ograniczonym prawie odstąpienia od umowy. Kupująca otrzymuje produkt w opakowaniu zaplombowanym z 2 stron - odsyła produkt z plombą w jednej strony przerwaną - zwrot odrzucony. Kupująca zakłada dyskusję
Opis problemu: Sprzedawany towar nie posiada zabezpieczeń jak w orginalnych produktach.Czyli jest niezgodność towaru z umową,prosze o wymianę towaru z zabezpieczeniami lub zwrot pieniędzy.
Szanowna Pani - nie wiem jakie zabezpieczenia ma Pani na myśli. Produkt jest w 100% oryginalny i zgodny z umową, otrzymała Pani perfumy w kartoniku zabezpieczonym plombami, odesłała Pani produkt z plombą zerwaną - ze względu na to iż są to perfumy w kulce mające bezpośredni kontakt ze skórą zwrot takiego produktu ze względów higienicznych nie jest możliwy.
Odpowiadając na pytanie o jakie zabezpieczenia mi chodzi ,to właśnie o plomby których nie było na kartonie perfum czyli zostały sprzedane mi perfumy które.byc może ktoś używał a z kartonu była odklejona i poplamiona etykieta.Jestem rozczarowana podejściem państwa do sprzedaży bo gdyby perfumy posiadały bomby to nieodeslalabym produktu.Zostal sprzedany mi produkt ktory nie jest zgodny z umową sprzedaży.Ze względów higienicznych jak to państwo piszecie ja mam używać otwarte perfumy?
Proszę o zdjęcia produktu, który Pani otrzymała. My wysłaliśmy produkt zabezpieczony z obu stron plombami - otrzymaliśmy do zwrotu produkt z plombą z jednej strony przerwaną co jest dowodem na otwarcie opakowania i prawdopodobne użycie produktu co wyklucza jego dalszą sprzedaż. Karton produktu, który otrzymaliśmy w zwrocie nie jest w żadnym miejscu poplamiony. Nie wiem jak to możliwe, że otrzymała Pani produkt bez plomb a odesłała Pani produkt z plombami z tym, że jedna z nich była przerwana.
Jak mogę zrobić zdjęcie skoro produkt jest u pani, bardzo nie fajnie że nie szanujecie klienta.Przykro że swoją nierzetelność przerzucacie na klienta.A teraz będzie pani udowadniać że klient jest odpowiedzialny za wysłanie produktu niezgodnego z umową.
Szanowna Pani - sklep posiada monitoring, mamy nagrania zarówno z pakowania przesyłki, jak i z jej rozpakowywania. Nagrania bezsprzecznie dowodzą, że został do Pani wysłany produkt zaplombowany, a odesłała Pani produkt otwarty. Zwrot takiego produktu nie jest możliwy ze względów higienicznych. Jeśli stwierdziła Pani jakieś uszkodzenie przesyłki w drodze do Pani to należało to udokumentować - tymczasem Pani odsyła otwarte perfumy i oczekuje zwrotu środków. Bardzo mi przykro ale w przypadku perfum w kulce to tak nie działa. Dziękuję za ocenę i proszę o odbiór produktu w nieprzekraczalnym terminie 7 dni. Nadal nie rozumiem co ma Pani na myśli pisząc, że perfumy "nie miały oryginalnych zabezpieczeń". Czego nie miały?
Nie posiadam kamer w domu a zdjecie opakowania które pani wyslala odbiega od tego które odsyłałem.
Odbiega pod jakim względem? I po raz kolejny prosze o doprecyzowanie jakich oryginalnych zabezpieczeń nie miały otrzymane przez Panią perfumy.
Tu konwersacja z kupującą się kończy.
Wczoraj kupująca oznaczyła dyskusję jako nierozwiązaną. Skontaktowałam się dziś przez czat z prośbą o zakończenie tej dyskusji - w dyskusji załączyłam zdjęcia odesłanego produktu oraz filmik z rozpakowywania gdzie wyraźnie widać, że plomby na kartoniku są ale jedna jest przerwana (dokładnie rzecz biorąc to przecięta nożyczkami albo nożem - nie ma możliwości, żeby stało się to samo albo przypadkiem a już na pewno nie ma możliwości jak pisze kupująca, że dostała produkt BEZ PLOMB a odesłała z plombami tyle, że przerwanymi. ) Niedzielny doradca stwierdził, że to był reklamacja - choć zgłoszony jest zwrot - i dyskusję może ewentualnie zakończyć ja JA odeślę kupującej produkt na MÓJ KOSZT, bo kupująca nie ponosi kosztu reklamacji.
Proszę o zweryfikowanie tego i zakończenie tej dyskusji. I może w końcu byście ujednolicili rozróżnienie ZWROTÓW od REKLAMACJI. Bo jak widać każdy interpretuje to sobie jak chce.
@Health___Beauty zgadza się lecz trudno odnosić się do sytuacji jednostkowej , cała masa rollon-ów w biedrach , lidach i innych stoi na pólkach bez plomby i żadnego nadzoru ,pacjenty jeden po drugim jadą od nadgarstka po pachę i nikogo z obsługi to nie interesuje .
@mdrogeria Wiem. Ostatnio sama byłam w rossmannie gdzie 3 dziewczątka odpakowywały sobie zafoliowane błyszczyki i „testowały”. Ale to nie znaczy że ja w swoim sklepie mam się zgadzać na zwrot używanych błyszczyków.
produkt ma ograniczone prawo do zwrotu co kupująca widziała i podczas zakupu, i podczas zgłaszania zwrotu. Otrzymała produkt w zapieczętowanym opakowaniu, odesłała otwarty. Nie wiem co tu wymaga tylu konsultacji 17 specjalistycznych działów allegro.
@Health___Beauty dlatego zrezygnowałem ze sprzedaży na all..kolorówki ,aktualnie odsprzedaję tu tylko nadwyżki ,wiadomo ... często trzeba kupić sporo żeby uzyskać cenę . Zwrot u mnie praktycznie nie istnieje , jeśli się trafi 1 / 2 na miesiąc to tylko klasyczne wyłudzenie darmowej dostawy , ewenementem jest ingerencja pacjenta w zwracany towar .
@Health___Beauty No, tak jak po niezasadnej reklamacji to kupujący ma pokryć koszt odsyłki. I co? I spróbuj na allegro nie odesłać na swój koszt odrzuconej reklamacji, to zobaczysz co się stanie 🙂
@TechartGSM zanim dojdzie do rozstrzygnięcia czy to był zwrot czy reklamacja to będziemy choinki ubierać.
Szanowni Państwo. Jest happy end 🙂
Przepraszam za poprzedni błędny wpis doradcy, chciałabym wyjaśnić sytuację. Perfumy w postaci sprayu nie są traktowane jako produkty higieniczne, natomiast perfumy w kulce, które mają bezpośredni kontakt ze skórą, są uznawane za produkty higieniczne. Zgodnie z obowiązującymi przepisami, sprzedawca ma prawo odmówić przyjęcia zwrotu takich produktów, ponieważ dotyczy to artykułów, które mogą mieć wpływ na higienę. W związku z tym, w przypadku perfum w kulce, sprzedawca ma prawo do odmowy przyjęcia zwrotu. Dyskusję zamykam, w związku z odmową przyjęcia zwrotu.
dobrze, że jest pozytyw
@Health___Beauty ale sobie to wymyślili
Perfumy w postaci sprayu nie są traktowane jako produkty higieniczne, natomiast perfumy w kulce, które mają bezpośredni kontakt ze skórą, są uznawane za produkty higieniczne
Od kiedy Perfumy w postaci sprayu nie mają kontaktu ze skórą człowieka? używa się ich w rękawiczkach, nie gołymi rękoma?
@RED widzisz tu są 2 problemy. Oczywiście perfum w sprayu używasz na skórę ale że tak powiem nie możesz tam wtłoczyć do środka swoich bakterii itp. Więc użycie perfum w sprayu, których używał ktoś inny problemem dla zdrowia (raczej) nie będzie. Kulka to co innego. Smarujesz się tym gdzie chcesz przy okazji wtłaczając do środka wszystko co masz na skórze.
Tu jest problematyczna kwestia perfum z możliwością tzw. refill czyli uzupełniania, która to jest coraz popularniejsza. Są to perfumy, które mają atomizer i nie stosuje się ich bezpośrednio z opakowania na ciało ale można je bez problemu odkręcić i coś odlać/dolać. Ja takim perfumom też daję ograniczone prawo do zwrotu - póki co nie miałam próby zwracania takiego produktu ale zapewne jak do tego dojdzie to też będzie droga przez mękę z doradcami. Ale skoro perfumy można odkręcić to równie dobrze ktoś może sobie odlać perfumy do jakiegoś własnego atomizera i dolać w najlepszym wypadku wody albo spirytusu, w najgorszym - np. jakiejś substancji żrącej. I sprzedaż kolejnej osobie jeśli nie wiesz co jest w środku nie wchodzi w grę.
I trzecia kwestia - nawet jak perfumy mają spray, nie mają refillu i można je legalnie zwrócić używane to na Allegro nie można ich dalej sprzedać, bo od grudnia sprzedaż używanych perfum nie przechodzi. I co tutaj?
Nie mają co tam robić w Allegro tylko przedłużać sprawę w nieskoność a wystarczyło 5 minut i zamknięcie. Mieliśmy podobne przeprawy z słuchawkami dousznymi, nie wyobrażacie sobie co ludzie potrafią zwrócić... aż sie niedobrze robi. Mój kot ma więcej kultury osobistej od niektórych profesjonalnych zwracaczy.
@CSKrakow Ja sprzedaję kosmetyki więc wiesz... Zwroty używanych szminek czy tuszów do rzęs już mnie nie dziwią. Ale musze przyznać, że "pomysłowość" niektórych kupujących przekracza wszelkie wyobrażenia. Np. w tym tygodniu dostałam do zwrotu taką małą maskę do włosów (25 ml) zapakowaną w UWAGA rolkę od papieru toaletowego. Zwrot od pani, która zawsze kupuje sobie coś za kilka-kilkanaście złotych a jakąś droższą rzecz dobiera, żeby mieć smarta i zwraca. Więc myślę, że śmiało można ją nazwać profesjonalnym zwracaczem 😉