anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wystąpił błąd - Promowanie jest dostępne dla ofert, które są w stanie “Nowy”.

euphoria_art
#12 Orędownik#

Jak w tytule, mam taki błąd przy wystawianiu z promowaniem ofert - kategoria to : Allegro/Kolekcje i sztuka/Sztuka/Malarstwo/Abstrakcja 

Aukcja tylko"kup teraz"

Dodam że nie ma opcji aby ustawić stan produktu jako: "Nowy" tylko mogę ustawić "nie wymaga renowacji"

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

euphoria_art
#12 Orędownik#

poprzez pomoc skontaktowałem sie z Allegro ale oni tez nie potrafią wytłumaczyć:

Dostałem taką odpowiedź:

"Jeśli chodzi o promowanie ofert, ta funkcja będzie możliwa jeśli oferta posiada:
- stan nowy,
- format kup teraz 
- oferta nie jest zestawem."

Dodam od siebie iż:

Oferta posiada stan nowy

posiada format kup teraz

oferta nie jest zestawem

Proszę o informacje jak mam ustawić stan nowy skoro mam w zakładce do wyboru tylko:
-uszkodzony
-do renowacji
-po renowacji
-nie wymaga renowacji
????

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@euphoria_art O którą ofertę chodzi?

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

euphoria_art
#12 Orędownik#

o wszystkie moje oferty, ogólnie nie da się wypromować, 

Dostałem od Allegro kolejnego maila

"Zweryfikowałam, że w omawianej kategorii stany są zablokowane ze względu na rozporządzenie GPSR, w związku z tym nie ma możliwości dodać parametru ,,nowy"."

No ale bardzo proszę niech mi ktoś odpowie, czy nie będzie można promować obrazów olejnych?

oznacz moderatorów

euphoria_art
#12 Orędownik#
Dlaczego nie poinformowaliście sprzedawców wcześniej że nie będzie można promować obrazów?
Dlaczego do tej pory nie zostało to zgłoszone w dziale problemy techniczne.?
A może dożywotnio nie Bedzie promocji w kategorii malarstwo???
Można się czegoś tu dowiedzieć? bo mam wrażenie że są tu same boty i robią sztuczny ruch.
oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@euphoria_art O zmianie zasad w korzystaniu z opcji Wyróżnienia informowaliśmy z wyprzedzeniem.

Jeśli chodzi o opisany przez Ciebie przypadek, widzę, że w korespondencji nr 50567307, konsultantka informuje, że przekazała ten problem do działu odpowiadającego za wprowadzanie zmian.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

euphoria_art
#12 Orędownik#

@nat_not Oczywiście że informowaliście ale błędnie, tysiące sprzedawców straciło przez was płynność finansową, w dziale "malarstwo" dalej nie można wyróżnić oferty w opcji "kup teraz" a konsultantka może informować że coś tam przekazała, w w rzeczywistości nic nie przekazała, nie dostałem żadnego potwierdzenia o tym. Wydaje mi się że to jest z góry zaplanowana akcja.

Pozdrawiam oraz życzę miłego dnia 😉

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@euphoria_art dlaczego błędnie?

w wątku

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/zmienimy-zasady-wyr%C3%B3%C5%BCniania-ofer...

też się wypowiadaliście?

cyt:

"Wydaje mi się że Allegro dni są policzone. Ja mam taki problem że maluje obrazy które są NOWE, a w opcjach nie idzie ustawić obrazu jako NOWY tylko NIE WYMAGA RENOWACJI i też mam zablokowane promowanie. Lepiej postawić na sklep i wykupić reklamę Google taniej wyjdzie i bez nerwów."

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

z drugiej strony - kiedy namalowany obraz jest nowy?

oznacz moderatorów

euphoria_art
#12 Orędownik#

@RED Błędnie została przekazana informacji od Allegreo (wiadomość na mailu jakieś 2 miesiące od wprowadzenia zmian jest podane że tylko kup teraz w dziale malarstwo można będzie promować) i od moderatora,

cytuje

"@euphoria_art Będzie można promować tylko oferty w formacie kup teraz.

Dziękuję za Twoją opinię w tym temacie.
Natalia
Moderatorka"

Do tej pory jest brak promowania ofert "kup teraz" a Allegro milczy w tej sprawie.

Z drugiej strony namalowany obraz jest nowy, stwierdzam to jako producent i wystawiam certyfikat wraz z datą produkcji, sprzedaje tylko nowe obrazy na które udzielam 2 letniej gwarancji.

Odsyłam również do lektury https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=po+czym+pozna%C4%87+stary+obraz

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@euphoria_art w samo sedno 🙂

Z drugiej strony namalowany obraz jest nowy, stwierdzam to jako producent i wystawiam certyfikat wraz z datą produkcji, sprzedaje tylko nowe obrazy na które udzielam 2 letniej gwarancji.

jeżeli coś takiego nie załatwia sprawy "nowości" obrazu to nie wiem co może

bo w linku podajesz przewrotnie "po czym poznać stary obraz"

W Poznaniu, gdzie allegro ma swoją siedzibę organizują konkurs "nowy obraz"

może warto by allegro się tym zainteresowało - by wiedzieć, że mają pod nosem kogoś, kto wie co to jest 🙂

https://nowyobraz.uap.edu.pl/regulamin/

oznacz moderatorów