Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, natrafiłem na sprzedającego który ogłasza używane części samochodowe jako nowe. Traci na tym allegro oraz pozostali sprzedający bo jak konkurować z kimś takim ? Dodatkowo gość uniemożliwia wręcz kliknięcie kup teraz poprzez sprytny trik z wysyłką - jedyna możliwa opcja dostawy to kurier przedpłata za 1000zł.
Takich ofert jest ponad 10500, nie zamierzam zajmować się kopiowaniem tylu numerów aukcji i zgłaszaniem ich ręcznie. Skontaktowałem się na czacie z konsultantem allegro i oczywiście jak zawsze.... Otrzymałem link do formularza zgłoszeń z informacją że za 1 razem mogę tam dodać aż 1000 ofert.
Naprawdę potraficie dodawać setki niepotrzebnych funkcji i wymogów a nie potraficie porządnie zweryfikować 1 konta które wręcz was okrada - bo tak należy nazwać wystawianie używek jako nówki.
Nazwa sprzedającego to: Lidmerc
@Paciu974 Mylisz się, Allegro na tym zyskuje, sprzedaż wzrasta, prowizje rosną, zyski też.
Może to jest nieuczciwe, ale kto się przejmuje takimi drobiazgami
No właśnie nie wzrasta, gość blokuję klikanie tą kosmicznie drogą wysyłką. Jak znam życie trzeba zadzwonić i podesłać zamówienie sms 😉
@Paciu974 A skąd wiesz, że te części są używane? > co o tym świadczy? > Twoje przekonanie? > jak na razie to niczego nie udowodniłeś > a bezpodstawnie szkalujesz sprzedającego > czyżby próba likwidacji konkurencji?
A co do kosztów dostawy > to każdy kupujący może je sprawdzić przed zakupem > nie są ukryte > każdy sprzedający ustala je sam > nikt nie każe kupować w jego ofertach > nie podoba mi się, to szukam innej oferty
A wysłanie np silnika do merca ważącego na pewno kilkaset kilo trochę kosztuje > odpowiednie pakowanie i zabezpieczenie, przesyłka paletowa.
Wysyłka silnika na palecie to koszt max 250zł. Ale dobrze zostawmy silnik w spokoju, widziałeś kiedyś radio którego wysyłka kosztuje 1000zł ? Widziałeś kiedyś nową uszkodzoną maskę ? Nowe elementy karoserii z widocznymi defektami od ich używania ? Nowe części z widoczną rdzą ? No proszę Cię... nie trzeba być inżynierem żeby rozróżnić używaną część od nowej 😉
@Paciu974 Tak jak napisałem > każdy ma prawo sam ustalać koszty wysyłki > jak się nie podoba, to nie kupujesz
Daj linki do tych pordzewiałych czy uszkodzonych ofert > nie chce mi przeglądać tak jak Tobie 10 000 aukcji