Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, dlaczego przez Wysyłam z Allegro nie można wybrać paczki mieszczącej się w wymiarach? Jest to możliwe tworząc etykietę przez Elektronicznego Nadawcę, ale już przez Wysyłam z Allegro nie. Przecież w regulaminie usługi nie ma warunku, że przesyłka musi być kopertą, więc nie rozumiem skąd to ograniczenie.
A gdzie masz napisane ,że musi być koperta ???
W ramach usługi mogą być nadawane przesyłki: 1) o masie do 1 000 g; 2) o wymiarach: a) minimum – wymiary strony adresowej nie mogą być mniejsze niż 90 x 140 mm; b) maksimum – suma długości, szerokości i wysokości nie może przekroczyć 700 mm, przy czym najdłuższy z tych wymiarów (długość) nie może przekroczyć 500 mm, a najkrótszy wymiar nie może przekroczyć 60 mm.
Tutaj:
Wybierając zgodnie z prawdą Paczka, nie da się utworzyć przesyłki:
Zapytałem w końcu na czacie, odpowiedź mam dostać na maila za godzinę. Skoro nikt wcześniej o to nie pytał tutaj, to może po prostu mam wybierać Kopertę, a wysyłać i tak w kartonie? Tylko że w temacie poniżej inny sprzedawca wysyłał Przesyłki Polecona, a opłaty dostawał za Kurier48. I właśnie obawiam się takiej sytuacji.
@Sklep-GTS A podpisz Ty sobie umowę z PP i nadawaj przez e nadawcę, bo z tego co czytam Wysyłam z Allegro generuje dziwne problemy. Od lat poleconych nie nadaję w formie koperty tylko w kartoniku i nigdy grosza dopłaty nie miałam 😎
No właśnie mam umowę z PP i opiekun handlowy mi potwierdził, że może być karton, jeśli wysyłam na mojej umowie. Tylko Elektroniczny Nadawca nie pozwala generować wielu etykiet naraz i trzeba edytować dane w każdej przesyłce, więc myślałem, że chociaż jedna zmiana na Allegro będzie na plus dla mnie i ułatwi mi pracę.
@Sklep-GTS Masz na myśli jedno zamówienie z kilkoma przesyłkami ? Bo jeśli tak to Wysyłam z Allegro w ogóle tego nie obsługuje.
"Jeśli chcesz wygenerować więcej, niż jedną etykietę dla danego zamówienia, kliknij [dodaj kolejną paczkę/kopertę] i uzupełnij szczegóły kolejnych paczek. Obecnie nie skorzystasz z tej możliwości, jeśli wybierzesz usługi Poczty Polskiej. "
Źle się wyraziłem. W EM muszę wchodzić w każdą przesyłkę poleconą zaimportowaną z Allegro i ręcznie dodawać wagę i dopisek F eCommerce zgodnie z instrukcją od PP. A w Wysyłam z Allegro nic bym nie zmieniał i zaznaczałbym wszystkie zamówienia i zbiorczo drukował etykiety. BTW czytałem o zaginionych poleconych w związku z pandemią i brakiem konieczności podpisu. Przesyłka ma wtedy status Doręczona, ale nikt nie podpisał odbioru. Obawiam się tego, bo moje paczki mają 6 cm grubości i nie wejdą do skrzynki. Czy też miałaś takie problemy?
@Sklep-GTS To odptaszkuj sobie w ustawieniach EN "wymagaj uzupełnienia masy " i po problemie. Ja od zawsze tak mam, żadnego dopisku nie czynię i wszystko gra. Importuję przesyłki, zaznaczam i drukuję. Resztą zajmują się na poczcie .
Sprzedaję książki i większości też pewnie nie uda się upchnąć do skrzynki. Póki co nikt mi nie zgłaszał problemów, wszystko dociera na miejsce.
Super, dziękuję Ci bardzo za pomoc! Tak więc zostaje przy EM. Dodatkowo przy wysyłce przez EM idzie to na moją umową i w razie reklamacji opiekun może pomóc.
@Kaliope_Brzeg poszukuję książki Podstawy Cholewkarstwa , wydana jeszcze za komuny. Czy masz wiedzę w tym temacie?
@BURZYNSKID Z takim tytułem nie spotkałam się chyba nigdy. Przewinęły się przez moje ręce Cholewkarstwo Rerutkiewicza i Szewstwo, ale Podstaw sobie nie przypominam. Pewnie jakiś mikroskopijny nakład i zdobycie graniczy z cudem 😊
Bedę o Tobie pamiętać jak coś w tym temacie wypatrzę, choć w tych czasach łatwo ze zdobywaniem czegokolwiek nie jest.
Dlaczego nie widze moich ofert w moj asortyment ? Pierwszy raz się z tym spotykam ?
Normalnie widnieją na allegro ale w mój asortyment nic się nie ładuje dziś.
@Sklep-GTS Nie przejmuj się tym, Wysyłaj w tym co masz ,tylko trzymaj się gabarytu wagi.